Ausztriában úgy védték meg Magyarországot, hogy közben hazudtak róla

2024. július 17. 09:54

A Der Standard brüsszeli tudósítója Von der Leyen bojkottját is kommentálta.

2024. július 17. 09:54
Italian Daily Politics 2024

 Nyitókép: Photo by Simona Granati – Corbis/Corbis via Getty Images

A Der Standard print kiadása a lap brüsszeli tudósítójának véleménycikkét közölte Ursula von der Leyen (az Európai Bizottság elnöke) bejelentésével kapcsolatban, miszerint a Bizottság bojkottálja a magyar elnökség által szervezett informális miniszteri tanácskozásokat. A szerző szerint kétséges, hogy „bölcs dolog-e” Von der Leyen megközelítése.

Első pillantásra logikusnak tűnik, hiszen Orbán Viktor moszkvai és pekingi utazásaival megsértette a közösségi szellemet, soros uniós elnökként ugyanis becsületes közvetítőnek kellene lennie, nem pedig „provokátornak”. 

A Bizottságnak büntetnie kell a jogsértéseket, erre számos eszköz a rendelkezésére áll, de a szerző szerint az uniós biztosoknak nyitva kell tartaniuk a kommunikációs csatornákat,

és elő kell mozdítaniuk a kohéziót. Ha erre nem hajlandók, akkor „lesüllyednek” a jobboldali Orbán szintjére.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. július 17. 12:43 Szerkesztve
"de a szerző szerint az uniós biztosoknak nyitva kell tartaniuk a kommunikációs csatornákat, és elő kell mozdítaniuk a kohéziót. Ha erre nem hajlandók, akkor „lesüllyednek” a jobboldali Orbán szintjére" Orbánnal épp az a bajuk, hogy nyitva akarja tartani a kommunikációs csatornákat és előmozdítani az európai békét és kohéziót, amit ők nem akarnak. Akkor mihez is süllyednek le?
makata
2024. július 17. 12:37
"A Bizottságnak büntetnie kell a jogsértéseket" Milyen jogsértés történt itt?
2024. július 17. 12:36 Szerkesztve
"Orbán Viktor moszkvai és pekingi utazásaival megsértette a közösségi szellemet" Micsodát sértett meg? "Közösségi szellem"? Az valami törvényileg lefektetett jogi tényállás?
connorj
2024. július 17. 12:24
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 karpathir.com/2024/07/11/az-ukran-kormany-ugy-dontott-hogy-a-katonai-mozgositas-hatalya-ala-nem-tartoznak-a-soros-birodalom-alkalmazottjai/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!