Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Zacher Gábor szerint a német orvosi személyzet óriási hibát követett el Varga Barnabás sérülésénél

2024. június 24. 13:23

A főorvos szerint hasonló esetekben az egészségügyi személyzetnek akkor is be kell rohannia a pályára, ha a játékvezető nem állítja meg a játékot, mert a focista életénél semmi sem fontosabb.

2024. június 24. 13:23
Scotland v Hungary - EURO 2024

Nyitókép: Gokhan Balci/AFP

Óriásit hibázott az orvosi személyzet, hogy csak késlekedve mentek be a pályára a magyar-skót Európa-bajnoki-mérkőzésen, amikor Varga Barnabás eszméletlenül terült el a földön a skót kapussal való ütközés után – mondta Zacher Gábor az Rtl.hu-nak.

Zachert toxikológusként ismerte meg az ország a médiából, azt viszont kevesebben tudják, hogy mentősként futballmérkőzéseken is dolgozik, így közvetlen tapasztalata van a sportesemények egészségügyi protokolljával kapcsolatban. 

A magyar–skót meccsen történtekről az Rtl.hu-nak azt mondta, hogy 

a Varga Barnabáséhoz hasonló esetekben az orvosnak akkor is be kell rohannia a játékoshoz a pályára, ha a játékvezető nem állítja meg a játékot, mert a focista életénél semmi sem lehet fontosabb.

Ahogy elmondta: „ültem a tévé előtt, és azt mondtam, hogy ilyen csak a mesében van.

Van egy német egészségügyi ellátórendszer, amiről azt mondják, hogy a világon az egyik legjobb. Ráadásul az akut, a sürgősségi ellátásuk is fantasztikus. És akkor ilyen hibát követnek el? – tette fel a kérdést Zacher.

Véleménye szerint Varga sérülése után, függetlenül attól, hogy a játékvezető megállítja-e a játékot, a hordágycsapatnak kutya kötelessége lett volna egyből elindulni. „Mert itt a focista életéről van szó (…) Ilyenkor nem számít, hogy éppen zajlik a játék. Ott vagyunk a beteg mellett, elkezdjük a munkát. Ilyenkor mi orvosok vagyunk, és tökmindegy, hogy ez épp egy stadion, százezer nézővel.

Úgy gondolom, hogy óriásit hibázott a beindulással az orvosi személyzet

– mondta Zacher, aki arról is beszélt, mennyi mindent kell magával cipelnie a pályára szaladó orvosi személyzetnek. „Ilyenkor legalább egy húszkilós hátizsák, egy tizenöt kilós defibrillátor és a legalább tizenöt kilós orvosi táska van velünk. És a hordozható hordágy, a nyakrögzítő. A felszerelésünk mindent egybevetve nagyjából hetven-nyolcvan kiló. És így kell futva megtennünk a távolságot. Aki ezt nem bírja, ne csinálja!” – tette hozzá.

A Varga Barnabáshoz érkező magyar csapatorvos szinte egyből mutatta, hogy hordágyra lesz szükség, azonban a hordágycipelő csapat sokáig az oldalvonalon tétovázott, valószínűleg arra vártak, hogy a játékvezető is engedélyt adjon a pályára lépésükre. Végül Szoboszlai Dominikék fellépésére is szükség volt ahhoz, hogy elinduljanak a sérült játékoshoz, akinek az ápolását ekkor már lepedőkkel takarták el a közönség elől. Később kiderült, hogy 

Vargának több arccsontja is eltört és műteni kell, így számára biztosan véget ért az Európa-bajnokság.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:29
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­­é­­k­e­­l­­d­­­ ­a­­­ ­s­­z­e­­x­­i­ ­­p­­u­n­c­­­i­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Intel
2024. június 24. 20:16
Zacher a magyar felszerelésről értekezik ami a magyar egészségügy tipikus állatorvosi lova. Szovjet felszerelés és így 80 kiló. A németek felszerelése korszerű és 8 kiló. Egyébként meg a németek a német eljárásrendet követik ami pont olyan jó mint a magyar. Sőt jobb. Ha Zacher a baleset után egyből berohan a 80 kilós orosz felszerelésével akkor se tud annyit tenni a sérült érdekében mint egy német orvos aki szabály szerint kezdi meg a sérült ellátását.
Obsitos Technikus
2024. június 24. 19:35
Zaharin doktor ehhez is ért..
zrx8
2024. június 24. 18:18
Szerintem örüljünk, hogy dr Ahmedre nem éppen akkor jött rá a pucsítás Mekkával ellentétes irányba..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!