Naponta 6 doboz energiaitalt ivott, kómába esett a 18 éves borsodi fiatal

2024. június 25. 19:00

Korábban az orvosok már arra biztatták a fiatal családapa szüleit, hogy fontolják meg a szervei felajánlását.

2024. június 25. 19:00
null

Nyitókép: (illusztráció) Getty Images

Orvosi csodának számít annak a fiatal borsodi férfinak a teljes felépülése, aki kómába esett, miután elfogyasztott 24 doboz energiaitalt – írta meg a Blikk. 

Korábban az orvosok már arra biztatták a fiatal családapa szüleit, hogy fontolják meg a szervei felajánlását.

Mint ismert: egy 18 éves családapa elfogyasztott 24 doboz energiaitalt, majd rángógörcsöt kapott, és kómába esett. A 18 éves férfi felépülésére semmi remény nem volt, az orvosok az életéért küzdöttek. Végül felépült a férfi, ami orvosi csodának számít.

Az akkori hírek szerint a férfi négynaponta ivott meg egy karton, vagyis 24 doboz energiaitalt, ami átlagosan hat dobozt jelentett naponta. 

Ezt is ajánljuk a témában

Lemondtak az életéről

A Blikk információi szerint Szabolcs életéről már az orvosok is lemondtak, családtagjait már a legrosszabbra készítették fel.

Azt kérték tőlük, fontolják meg, felajánlják-e a fiatal családtagjuk szerveit.

A férfi sógornője elmondta, hogy éjszaka kapták a hívást arról, hogy a Szabolcs nevű férfi összeesett és megállt a szíve. A fiatal férfit próbálták otthon újraéleszteni, majd hívták a mentőket. 

Ezt is ajánljuk a témában

Imádkoztak a férfiért

A mentőben még 20 percen át küzdöttek az életéért, ezt követően az ózdi kórház intenzív osztályára került, ahol még kétszer kellett újraéleszteni. A család elmondása szerint, mivel Szabolcs agya a félórányi oxigénhiány miatt károsodott és családtagjuk kómába esett, az orvosok nem bíztak abban, hogy valaha visszatérhet a mindennapokba.

A portál szerint a férfi mélyen hívő családja azonban egy percig sem adta fel a reményt, ismerősöket és ismeretleneket kértek arra, hogy imádkozzanak érte, 

Szabolcs pedig mostanra teljesen felépült, újra aktív életet él.

Szabályozás

Korábban már írtunk róla, hogy az energiaitalok vásárlásának és fogyasztásának 18 éves kor alatti betiltását javasolta Hollik István és Nacsa Lőrinc, a kormánypárti frakciószövetség két képviselője.

Mind a ketten háromgyermekes édesapák vagyunk, így a gyermekvédelem nálunk a politikai feladaton túl szülői kötelességet is jelent”

– fogalmazott ennek kapcsán Hollik István. 

Ezt is ajánljuk a témában

Hozzátette: jól látják a gyermekekre leselkedő veszélyeket, amelyek egyike az energiaitalok akár mindennapos fogyasztása.

Az elmúlt négy évben a mentőszolgálat évente átlagosan száz esetben látott el 18 év alatti gyereket energiaital fogyasztása miatt. 

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. június 26. 07:20
Sz ivós a cigány.
Dorset Naga
2024. június 26. 01:18
Volt ott más is. De örüljünk a fiatal családapa felépülésének.
rockercicc
2024. június 25. 23:55
"fiatal családapa"= cigány sorozatpurdébaszó... Pedig lehetne Darwin-díjas is, sajnos már késő.
atti64
2024. június 25. 21:34
SAJNOS A MAI FIATALOK MIND EZT ISSZÁK EGYIK KÉZBEN CIGI MÁSIKBAN ENERGIA ITAL.................A HOSSZU ÉLET TITKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OLYAN SÖTÉTEK VAGYTOK, A SZART GYÁRTOK MEG MILLIÁRDOSOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IGYÁTOK BAZD MEG MEGDÖGLÖTÖK MIND IDÖ ELÖTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!