Portugália
ÉLŐ
Szlovénia

Magyar Péter botránya: bizonyítékok lehetnek a Dunába hajított telefonon

2024. június 25. 15:06

Nemcsak a belvárosi szórakozóhelyen történtek ügyében, a Dunába dobott telefon miatt is nyomozást indított a rendőrség. A készüléket megtalálták a búvárok. Garázdaság és rongálás gyanúja is felmerült Magyar Péter múlt péntek hajnali, botrányos viselkedése után.

2024. június 25. 15:06
null

Nyitókép forrása: FERENC ISZA / AFP

 

Szinte minden országos médium beszámolt Magyar Péter múlt péntek hajnali, botrányos viselkedéséről. Arról az esetről van szó, amelyben a Tisza Párt alelnökét, újdonsült európai parlamenti (EP-) képviselőjét biztonsági őrök vitték ki egy belvárosi szórakozóhelyről.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ügyben a politikus is megszólalt, provokációt emlegetve. Arról írt bejegyzésében, valaki „kamerázta őt” és a vele bulizókat, trágárságokat kiabált felé, mindent elkövetett, hogy balhé legyen, amivel sikerrel járt. Mert, amikor az illető nem volt hajlandó törölni a telefonjából a felvételeket, a politikus kikapta a kezéből a telefont, aminek szavai szerint „fizikai fenyegetés lett a következménye. Lökdösni kezdett, fizikailag fenyegetett engem és a velem szórakozókat. Több mint 30 percig követett az utcán, fiatal egyetemisták segítettek megakadályozni hogy nagyobb baj történjen. Ezúton is köszönöm a fiataloknak, hogy velem voltak.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezután arról kezdett el cikkezni a sajtó, hogy Magyar Péter a rakpartról Dunába hajított egy mobilkészüléket, gyaníthatóan azt, amelyet előzőleg egy vendégtől vehetett el, még a buli helyszínén, ahogy erre maga is utalt fentebb részletezett másnapi bejegyzésében.

Hogy a kép – amennyire lehetséges – ki tudjon tisztulni, több orgánum – így a Mandiner is – kérdéseket küldött az EP-képviselőnek,

illetőleg pártjának, afelől érdeklődve, igaz-e, hogy történt-e tettlegesség, hogy Dunába dobott-e egy mobilkészüléket a politikus, amely egyébként a sértetté lehetett. Miért volt egyáltalán erre szükség…

Ezt is ajánljuk a témában

A Media1 ugyanígy járt el – ők azonban kaptak választ, mégpedig egy Magyar aláírásával jegyzett levél formájában, benne a következőkkel: „Tisztelt Szerkesztő Úr! Köszönöm a kérdéseket. Nekem is lenne egy. Ön hogyan olvas rendőrségi jelentéseket? Üdvözlettel, MP”

Erre reagálva a portál alapító-főszerkesztője már úgy reagált cikkében, a Tisza-párti politikusnak ilyen súlyos kérdésekre egyetlen érdemi válasza sincs, miközben a politikust kérdezni próbáló újságíró forrását próbálja kihúzni. Ez viszont ellentétes az Európai Parlament által elfogadott európai médiaszabadságról szóló rendelettel (EMFA), hívta fel a figyelmet Szalay Dániel.

Annyi mindenesetre bizonyos, hogy nem csupán a belvárosi szórakozóhelyen történtek ügyében, de a Dunába dobott telefon miatt is nyomozást indított a rendőrség. És a mobilkészüléket megtalálták a búvárok nem messze attól a helyszíntől (a Lánchíd közelében), ahol szemtanúk állítása szerint Magyar behajította az eszközt a vízbe.

A történtekről először beszámoló Ripost úgy tudja, a készülék tárhelyén lévő felvételek bizonyítékul szolgálhatnak az eset tisztázásához.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 242 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2024. június 27. 08:27
Eddig is tudtuk hogy MP egy pszichopata, újdonság csak annyi, hogy a kommentek alapján a követői se jobbak. Új életet tudnának lehelni a bezárt OPNI-ba
Kétes
2024. június 26. 14:59
A legyél te is rendszerváltó egyszemélyes Kft új Ken babákat forgalmaz. A következőkből választhatsz: 1./ Ken baba Tisza párti logóval. 2./ Ken baba fehér nadrágban, barna derékszíjjal. 3./ Ken baba diktafonnal felvételt készít. 4./ Ken baba fehér nadrágban, a nadrágon gyanús sárgás folttal. (Felár ellenében DNS mintával.) 5./ Pelenkázható, pisilős Ken baba. (Deviza felár ellenében az amerikai követség ajánlásával.) 6./ Ken baba, amint nyakánál fogva kivezetik az Ötkertből.(Mazochistáknak.) 7./ Ken baba (éjfél után vadKan baba) térdepelve táncol egy tini lány előtt.(A felnőtt filmek kedvelőinek.) +1 Kérésre egyedi igényeket is kielégítünk! Ilyen pl. a média által felfújt beszélő és távirányíható gumiKen, állítható alkatrészekkel.Minden reggel Guten Tag, Herr Weber.Wie geht es Ihnen? köszöntéssl ébreszt!
iimre
2024. június 26. 01:23
"Tárkány Álmos ➜ blanconegro jún25. 18:43 Jobboldali? Mi közöd a jobboldalhoz bolsi? Rühellem, hogy a csürhéd jobboldalinak parodizálja magát! Semmi közötök a jobboldalhoz, rezsikuporgató, proli bolsevikek!" Nem tetszik a rendszer, el lehet húzni a gecibe! :DDD à la Gyurcsótány: "El lehet menni Magyarországról, itt lehet bennünket hagyni…" youtu.be/-tEXu8roJEQ?t=36
Ez D-dúr és e-moll
2024. június 26. 01:09 Szerkesztve
Kicsit sokba vannak nekünk ezek a titkosszolgálati fiaskók! Ahelyett, hogy a Magyar Péterre ráállított ügynököt a mobilja után dobták volna a Dunába, mert olyan pancser volt, hogy elveszítette a ki tudja milyen védett információkat is tartalmazó telóját, adófizetői pénzből, rendőrségi búvárokkal kerestették meg neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!