Kiderült, mely pártok vonulnak idén a Pride-on

2024. június 20. 22:03

A Momentum saját kamionnal érkezik a rendezvényre.

2024. június 20. 22:03
28th Budapest Pride March

Nyitókép: Balint Szentgallay / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Szombaton indul a fővárosban a 29. Pride felvonulás, amely rendezvénnyel a szervezők a a rasszizmusra, a lakhatási válságra, az ökológiai krízisre, a demokráciába vetett hit válságára, a homofóbiára, transzfóbiára és a szexizmusra próbálják felhíni a figyelmet. 

A Telex utánajárt, hogy melyik pártok, illetve politikusok vesznek majd részt az eseményen. 

A lap megkeresésére Karácsony Gergely főpolgármester megerősítette, hogy ott lesz a szombati Pride-on. Vitézy Dávid egyesülete válaszában azt írta, hogy a „Budapest Pride ünnepélyes megnyitóján képviselőjelöltjeink közül részt vett Gál József és Merker Dávid is, így fejezve ki támogatásunkat az esemény iránt.

A pártok közül a Momentum saját kamionnal fog érkezni, de az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd-Zöldek, és a Kutyapárt is részt vesznek a felvonuláson. 

A párt országgyűlési képviselői, elnökségi tagjai, fővárosi és vidéki polgármesterei, képviselői nagy számban fogják képviseltetni magukat” – írta a Momentum. 

Az MSZP számára fontos a magánélet szabadsága, az emberek egyenlősége és a kirekesztés elleni küzdelem. Politikusaink, tagjaink részt fognak venni a Pride-on” – válaszolta a megkeresésre az MSZP. 

A Mi Hazánk szerint a kormány „idén ismét letérdelt a homoszexuális lobbi előtt”.

„A kormányzat idén ismét letérdelt a homoszexuális lobbi előtt, június 22-ére ezúttal egyszerre, az első lehetséges napon 0 óra 0 perc 0 másodperckor érkezett mindkét bejelentés, mire a rendőrség még csak nem is osztotta meg az Andrássy utat széltében vagy hosszában, hanem teljes egészében, kizárólag az LMBTQP-propagandistáknak biztosítja a vonulást” – írták. 

A Jobbik-Konzervatívok idén sem vesz részt az eseményen, a Fidesz és a Tisza Párt nem válaszolt a megkeresésre. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 307 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salitis
2024. június 21. 23:36
Holnap reggel irány a Balaton!
orokkuruc-2
2024. június 21. 21:20
Miért kéne a kormánynak tiltani a BUTAPESTIek által kért és szervezett buziparádét? Ha ennyire akarják, had szopassák magukat az ide utaztatott import strucctollazókkal!
alexandrosz-2
2024. június 21. 18:39 Szerkesztve
A zsidesz engedéleyezte ezt a deviáns vonulgatást idén is. 14 éve ezt teszi, miközben betiltja, ellehetetleníti a deviancia elleni tiltakozásokat. A zsideszes geciknél soha nem azt kell figyelni, amit hazudoznak, hanem azt, amit csinálnak. Pécs is elesett. Idén is tombolhatnak ott a deviánsok.
Syndicalist-Cat
2024. június 21. 14:45
Hol marad a tisztelet és a keresztényi szeretet? Ja ,hogy csak akkor érvényes ha éppen úgytetszik! Erre a színtiszta sátáni gyülöletre igazán büszkék lehettek mindenkinek jobb tásadalmat építetek vele, ja nem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!