Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Idén is célba vette a gyermekeket a Meseország mindenkié kiadója

2024. június 25. 08:19

A 25 éves Labrisz Leszbikus Egyesület David Pressman Pride-piknikjén is képviseltette magát; ott, ahol az amerikai nagykövet újfent támadta a budapesti kabinetet.

2024. június 25. 08:19
Meseország mindenkié, Labrisz Leszbikus Egyesület,

Nyitókép forrása: Facebook

 

A Meseország mindenkié c. LMBTQ-mesekönyv kiadója is képviseltette magát a budapesti amerikai nagykövetség idei Pride-rendezvényén. Azon az eseményen, ahol David Pressman, az Egyesült Államok nagykövete ezúttal is azzal támadta a budapesti kabinetet,

  • hogy annak családpolitikája ijesztő;
  • hogy a parlament által és egy referendum keretében megerősített gyermekvédelmi törvény tartalma telis-tele van visszásságokkal;
  • hogy idehaza összemossák a homoszexualitást a pedofíliával;
  • s hogy összességében Magyarországon az LMBTQ-közösség tagjai fokozódó támadás alatt állnak.

Ezek az állítások a Labrisz Leszbikus Egyesület rendezvényein is gyakorta elhangzanak, és mint arra a Magyar Nemzet keddi cikkében felhívta a figyelmet, az idei Pride hetén sem mondtak le a gyerekek érzékenyítésére irányuló genderpropaganda terjesztéséről. A kiadó például továbbra is erőlteti a Meseország mindenkié című érzékenyítő mesekönyv terjesztését a gyerekek, körében, sőt meseíró kurzust, illetve pályázatot is kiírtak az LMBTQ-kisebbség elfogadtatása érdekében.

A lap szerint a Labrisz és a szervezők nem kerteltek a workshop célját illetően,

nyíltan bevallották: tabuk nélkül, de bújtatottan, például egy mesén keresztül szeretnék bevinni az LMBTQ-propagandát az iskolába (a nem hagyományos nemi szerepek propagálását), akár alsós diákokhoz is.

De hogy mit is értenek a nem hagyományos nemi szerepek alatt? Ennek megítélését pedig a pályázókra bízzák, azonban azért hoznak példákat: LMBTQ-emberek, nem fehér bőrűek, nem keresztények, menekültek, mélyszegénységben élők, testi fogyatékossággal/mentális zavarral élők, idősek, határon túliak, alkoholbetegek, börtönviselt szülők gyerekei; és így tovább.

Emlékezetes, a Labrisz – amely a nők, a leszbikus, biszexuális és transznemű nők egyenlő jogaiért küzd, de más kisebbségi csoportokért is ki akar állni – 2020-ban jelentette meg a Meseország mindenkié c. könyvet, amelyet azóta számos nyelvre lefordítottak, és amelyet Dúró Dóra ledarált.

 

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2024. június 25. 15:32
»Novicsok-5 2024. június 25. 08:33 • Szerkesztve El a kezekkel a gyermekeinktől!!! Ők a fideszes gyereksimogató bácsik tulajdonai.« Te kinek a tulajdona vagy.
5m007h 0p3ra70r
2024. június 25. 15:28
»rizotto 2024. június 25. 10:10 A ratyi néniknek mi köze a gyerekekhez?« Nem szülnek maguknak (szerencsére) ezért másét akarják.
Martell 2
2024. június 25. 12:48
Egy normális országban máglyán égetnék el ezeket a könyveket nyilvános ünnepség keretében, a szerzőik meg valahol Kanadában bujkálnának.
eljolesz
2024. június 25. 11:23
A Labrisz céljait olvasva és a nyitóképet elnézve felmerül a gondolat, hogy az iszlámnak a nőkkel kapcsolatban akár igaza is lehet. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!