Nem engedünk 56-ból!

2024. október 23. 08:12

Pojácák, ripacsok, képmutatók és fizetett ügynökök páváskodnak nemzeti hőseink 1956-os heroikus műve körül.

2024. október 23. 08:12
Huth Gergely
Huth Gergely
Magyar Nemzet

Nyitókép forrása: Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltára

„Magyar Péternél némiképp hitelesebb megítélője a forradalom és szabadságharc értékeinek és törekvéseinek a Politikai Foglyok Országos Szövetsége, az 1956-os Magyarok Világszövetsége vagy éppen az 1956-os Pesti Srác Alapítvány. Ők petíciójukban így írnak a talpnyaló kisajátítási kísérletéről: »A magyar nemzeti színeket kommunista jelképpel beszennyező Rákosi-címert a magyar társadalom akkor azonnal, teljes egyhangúsággal és összefogással vágta ki mint a nemzet önérzete elleni gyalázatot. A legerélyesebben tiltakozunk különleges nemzeti jelképünk pártpolitikai célokra való felhasználása ellen. Nem kérünk a legújabb nemzetellenes erőszakból!«

A még velünk élő szabadságharcosoknak tehát ez a véleménye Magyar Péterről. Őket hallva teljesen érdektelen, hogy a Magyart instruáló tanácsadók, köztük éppen korunk Mark Palmere, azaz Pressman nagykövet mit gondol erről.

Szabadságharcaink, honvédő háborúink nélkül a mai Magyarország bizonyosan nem létezne, 1956 nélkül pedig nem lehetett volna Magyarország a legvidámabb barakk és az első rendszerváltó. Még inkább nem jöhetett volna létre 2010-ben a nemzeti együttműködés stabil rendszere.

1956-ban nem volt más út. Az ÁVH és a szovjet hatalom országszerte végrehajtott véres sortüzei, tömegmészárlásai után szó sem lehetett kiegyezésről, pláne nem diplomáciai megoldásról. Ilyenre amúgy sem volt akarat. A pesti srácok, a szabadságharcosok a fővárosban és sok más helyen a fegyveres ellenállást választották, életük árán is megmutatva hogy a magyar szabadság elvételéért nagy árat kell fizetni.

Előttük tisztelgünk ma és november 4-ig folyamatosan. És nem engedünk ’56-ból!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2024. október 23. 10:51
Novicsok-5 08:45 "az olyan senkiháziak, mint AROON és hernádvölgyi felmenői hogyan szolgálták az állampártot annak idején." - höhöhö ... hát valahogy így: "Az állambiztonság számára különös garancia Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek, a Kádár-rendszer őszinte és megbecsült hívének személye.....1966-ban felvették az MSZMP-tagok sorába, előbb a KISZ patronálója, később propagandista lett. Társadalmi fejlődésünkről alkotott véleménye következetes kommunista, amely érezhető gyermekei tudati nevelésében is.”
sexykitty-5000122
2024. október 23. 10:45
🍓 ️ ­É­r­­t­­­é­­­k­e­­­l­­­d­­ ­­­a­­­ ­­s­­z­e­x­­i­ ­­p­­­u­­­n­c­­­i­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
Valodi
2024. október 23. 10:43
Van még üzenete ma is a korosztályuknak - egy volt horthysta katonatiszt, az 1956-os szerepléséért kivégzett mártír, a "kulákok védőszentje"-ként közismert dr. Szobonya Zoltán szavaival: „A régi rendet régi formájában nem akarjuk, nem akarunk kizsákmányoló kapitalizmust, földesurak, gyárigazgatók, bankárok uralmát, de nem akarunk többé proletárdiktatúrát sem. Nemzeti, keresztény és szociális társadalmi és politikai közegben kívánunk élni.” ttps://neb.hu/hu/magyar-hosok-szobonya-zoltan-a-kulakok-vedoszentje (írj elé egy h-t) Messzemenőkig osztozom ebben a kívánalmában!
irmag2
2024. október 23. 10:39
1956. október 23.-án, a kivágott Rákosi címerrel, megszületett a kommunista eszme eltörlésének jelképes lobogója. Ó- és újkommunisták, el a kezeket! Nektek az ötvenedik évforduló aljassága, a gumilövedékkel és a gázgránátokkal, a kardforgató lovasrohammal a megemlékezni valótok! MP, ez a te örökségedre is vonatkozik! Sajnálatos, hogy elmaradt a számonkérésetek! Remélem sikerrel dolgoztok még érte!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!