Ha Magyar Péter vezetne vagy szerkesztene bármilyen tévéműsort, abban értelmes beszélgetésre mód nem lenne

2024. október 05. 09:59

Groteszk, hogy a vélemény szabadságáért tüntet egy olyan ember, akinek hőse egy igazi propaganda tévé egykori sztárja.

2024. október 05. 09:59
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Facebook

„Egy mai tüntetés margójára

Büszke unokaként Magyar Péter oly sokszor hivatkozik nagyapjára, Erőss Pálra, aki 1978-tól a Magyar Televízió Jogi esetek című műsorában 12 éven át vett részt állandó szakértőként, a műsor arcaként szerepelve. Ez komoly népszerűséget, sikert és karrierjében is előrelépést hozott számára. 1979-től legfelsőbb bírósági bíró lett. 

Ebben az időszakban (eleve nem lévén versenytárs és tömegek által figyelt alternatív médiumok) valóban propagandatévé volt az MTV, hisz az 1956-os forradalmat és szabadságharcot vérbe fojtó Kádár János fémjelezte rendszer legfontosabb tömegtájékoztató médiumaként, az MSZMP Központi Bizottságának Agitációs és Propaganda Bizottsága (APO) által kijelölt direktívák szerint működött.

A műsorok ellenőrzését (A Jogi estekét is) az Állami Televízió Bizottság végezte, melyet a korábbi tévéelnök, Tömpe István (1956 december elején, Münnich Ferenc belügyminisztersége idején megkapta a belügyminiszter első helyettesének a tisztét, e minőségében ő irányította a budapesti és a megyei rendőr-főkapitányságokat, a határőrséget, sőt a rendőri karhatalmi ezredet is) vezetett. 
Az MTV akkori elnökét Nagy Richárdot (1975– 1985 között az MSZMP Központi Bizottságának tagja) személyesen Kádár János jelölte ki. A kulturális és művelődési műsorok irányvonalát Aczél György 3T (tiltott, tűrt, támogatott) kultúrpolitikája formálta. A Jogi Eseteket jó szívvel támogatta a kommunista rendszer.

A tévé műsorai mindig maradéktalanul tükrözték és támogatták a párt politikáját. Ez nem is lehetett kérdés.
Ma, az ebben a keretrendszerben naggyá lett Erőss Pál unokája – aki egyébként párttársaival egyetemben maga is kapott és kedve szerint utasított vissza vagy fogadott el meghívásokat – szervez tüntetést a köztelevízió elé, lyukas zászlókat lengetve, az ‘56-os hősök és szervezetek tiltakozására fittyet hányva. 

Nos, mindenki döntse el, mennyire mesterkélt ez az  agresszív felháborodás. 

Egy biztos, ha Magyar Péter vezetne vagy szerkesztene bármilyen tévéműsort, abban értelmes beszélgetésre mód nem lenne. Eleve senki nem jutna szóhoz mellette, ha pedig valaki netán neki nem tetsző véleményt próbálna megfogalmazni, azonnal lekeverné és kivágná a stúdióból. 

Groteszk, hogy a vélemény szabadságáért tüntet egy olyan ember, akinek hőse egy igazi propaganda tévé egykori sztárja, és akinek ennyire nem kenyere a vitakészség, a kulturált, higgadt, a másikat emberszámba vevő kommunikáció…”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tegnap
2024. október 05. 12:01
A poloska performansza az M1-es interjún félelmetes volt. Hogy egy ilyen, nyilvánvalóan elmebeteg, pszihopata robot ilyen nyilvánosságra tud jutni, egyszerűen megdöbbentő. Normálisabb időkben ez már régen csak egy kényszerzubbonyban fröcskölhetne.
Massimiliano Prospero dArco
2024. október 05. 11:13
múltkor láttalak a hírtv-n zsuzsika, hát értelmes beszélgetés/vita ott sem volt, csak böfögted fel az előre betanult mantrát... egymás szavába nem vágtatok egyszer sem szégyenei vagytok a sajtónak...
Agricola
2024. október 05. 10:54
" ha Magyar Péter vezetne vagy szerkesztene bármilyen tévéműsort, abban értelmes beszélgetésre mód nem lenne. Eleve senki nem jutna szóhoz mellette, ha pedig valaki netán neki nem tetsző véleményt próbálna megfogalmazni, azonnal lekeverné és kivágná a stúdióból." Volt őkelme már nemrégen a köztévében ahol nem hagyta, hogy a műsorvezető, ahogy egy normális interjú esetén szokásos, kérdéseket tegyen fel és kérdezett válaszolni szokott. Ehelyett nyomta alaptalan hazugságok halmazából készült monológját, mint süket a csengőt. Magyar Péter taktikája az, hogy rezzenéstelen arccal mondja monológját, hazugságait és megakadályozza, hogy a műsorvezető végezhesse a munkáját..
sexykitty-5000104
2024. október 05. 10:46
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­­k­e­­­l­­­d­­ ­a­ ­s­­­z­­e­­­x­i­­­ ­p­­­u­n­­­c­­i­­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!