Köröttük csend: lényegében felszívódtak a momentumosok (VIDEÓ)

2024. szeptember 24. 13:43

Hajnal Miklós június közepe óta nem adott magáról „életjelet” a Facebookon. De Orosz Anna is kivett egy „hosszabb nyári szabadságot”.

2024. szeptember 24. 13:43

Nyitókép korábbi felvétel. Fotó: Hajnal Miklós Facebook-oldala

A Magyar Nemzet is észrevette, hogy több vezető momentumos politikus jóformán eltűnt a színről nemsokkal a június 9-i választási kudarcaikat követően. 

Egyikük Hajnal Miklós országgyűlési képviselő, aki a párt kampányfőnöke is volt. A politikus június 13-a óta nem tett közzé bejegyzést Facebook-oldalán

Még június 10-én egy hosszú elemzést adott ki a választások eredményeiről, amelyben 

önvizsgálatra szólította fel a Momentum tagságát, illetve a Fidesz–KDNP visszaszorulásáról értekezett.

Hajnal az idézett bejegyzésben azt is leszögezte, hogy „a Momentum országos kampányáért vállalni fogom a felelősséget. Ennek most eleget is teszek. Bocsánatot kérek mindenkitől, akinek csalódást okozott az eredményünk. Mai nappal a Momentum elnökségeként azt a döntést hoztuk, hogy lemondunk. Ugyanakkor egy kampányfőnök felelőssége túlmutat ezen: 

a magam részéről azt tartom helyes döntésnek, hogy a júliusi tisztújításon nem is indulok újra országos elnökségi tisztségért”

 – írta a választások után egy nappal a politikus, aki betartotta ígéretét, hiszen 

azóta sem vállalt fontos tisztséget az ellenzéki pártban.

A fenti elemzést követően még egy bejegyzés jelent meg a Facebook-oldalán, amelyben tiltakozásra szólított fel a Hegyvidék közgyűlésének döntése ellen, amelyben több mint egymil­liárd forint sorsáról döntöttek a képviselők.

Orosz Anna is hosszabb szabadságra ment

Hajnal Miklóshoz hasonlóan Orosz Anna is hosszabb „nyári szabadságra ment”. Újbuda országgyűlési képviselője június eleje és augusztus vége között nem osztott meg semmilyen tartalmat a Facebook-oldalán. 

Ezt egyébként Elekes Tamás újbudai fideszes önkormányzati képviselő is szóvá tette, mondván Orosz Anna hallgatott az újbudai pedofilbotrány ügyében, de csendben volt a hosszúréti patakkal kapcsolatban és a kerületi testületi ülésekre sem ment el.

Elekes Tamás videóüzenetét alább tekinteti meg:

Tompos Márton próbálta magyarázni a kudarcot

Mint ismert, a Momentum csak 3,68 százaléknyi szavazatot kapott az EP-listájára, és mivel ez az 5 százalékos küszöb alatt volt, ezért kiestek az EP-ből, azaz egy képviselőt sem küldhettek Brüsszelbe.

Ennek ellenére Donáth Anna úgy értékelt, hogy szerinte jó eredményeket értek el az önkormányzati választásokon, és a Momentum „vidéki párttá” vált.

Cél az öt százalékos határ

Donáthot azóta a párt élén Tompos Márton követte, aki július közepén az ATV műsorában azzal magyarázta a Momentum kudarcát, hogy „nehéz volt a választóknak hozzájuk kapcsolódni”. Tompos szerint nem tudtak politikai ajánlatot tenni a magyar lakosságnak. Majd megjegyezte, „Donáth Anna és Cseh Katalin így is fantasztikus munkát végzett”.

A párt elnöke a tévében azt is kifejtette, szerinte az ellenzék csak beszél a problémákról, de nem tesz semmit, ő viszont egy klasszikus liberális értékek mentén szerveződő szolgáltató pártot akar kreálni a Momentumból, amely képes lesz visszakapaszkodni az öt százalékos határ fölé.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
billysparks
2024. szeptember 24. 18:06
A Galilei- körnek mindig megjelenik valami reinkarnációja Magyarországon, de a magyar társadalom mindig a pöcébe küldi őket.Magyarországon nem túl hosszú életűek a magyargyűlölő agresszív zsidó hordák. Viszont igaz, rövid életük alatt óriási károkat okoznak.Nincs kétségem afelől, hogy ezeknek a kommunista dinasztiáknak a legújabb évjáratú ivadékaik nemsokára megjelennek a magyar politikai piacon. Mint ahogy ezt teszik már több mint száz éve.
flesh ripper
2024. szeptember 24. 17:31
A férgek szezonálisan elrejtőznek, de majd előbújnak. Nem kell félteni a parazitoid lényeket! soroljam a momentumosokra jellemző metamorphózisokat: a lárva- és imágó-állapot között a fejlődő egyed nem bábozódik be, hanem fokozatosan alakul át. A rovarok (Insecta) közül típusosan ilyen, úgynevezett másodlagos lárvái vannak a a rojtosszárnyúak (hólyagoslábúak, tripszek, Thysanoptera) ....... stb.
Dunhill67
2024. szeptember 24. 17:05
na,mondjuk úgy hiányoznak mint ablakos tótnak a hanyattesés :))
hátakkor
2024. szeptember 24. 17:00
Nomen est omen. Céltalan hajósnak nincs jó szele..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!