Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Másnap; amikor az olvasó többet tud, mint a szerző

2024. június 10. 13:33

A hazai két oldal (nemzetiek vs globalisták) habitusa közötti különbségre legjobban mandátumát vesztett Donáth Anna két megnyilvánulása világított rá.

2024. június 10. 13:33
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
vasarnap.hu

Nyitókép: Képernyőfotó

„A sokpárti, parttalan nyugati demokráciában feloldódnak ezek a nemek (ez most nem szójáték, bár lehetne) és az igenek, és lesznek helyettük talánok és talányok.

A hazai két oldal (nemzetiek vs globalisták) habitusa közötti különbségre legjobban a (reményeim szerint, amit önök már tudnak) mandátumát vesztett Donáth Anna két megnyilvánulása világított rá. Az egyik a köztévé választási vitáján hangzott el: »Ha nincs a Momentum, 57 nap múlva olimpia lehetne most Magyarországon«; jegyezzük meg ezt a mondatot. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az (ex)képviselőnő dicsekvésnek szánta, de a legsúlyosabb bírálat volt. Mintha Bokros Lajos kiállna, és büszkélkedne vele: »Ha nem lett volna a Bokros-csomag és nyomában megannyi abortusz és elmaradt gyermekvállalás, most tízmilliónál bőven többen lennénk.« Az egyik oldalnak a rombolás, a megszorítás, a visszafogás a kenyere, a másik építeni, előrelépni akar. Egyiket a reménytelenség és az irigység táplálja, a másikat a jövőbe vetett hit és a szolidaritás.

Egy másik megszólalásával Donáth egészen odáig merészkedett, hogy nyíltan elhencegett vele: nekik az a jó, ha nekünk rossz. Ők azon dolgoznak, hogy elzárják a pénzcsapokat, amik Magyarországra öntenék a mannát, mert ezzel remélik megbuktatni az Orbán-kormányt. »Akkor inkább legyen hét szűk év, hogy utána legyen jövője a következő generációknak«, közli ars poeticáját. Hétfőn már tudható, van-e ötszázaléknyi magyar, aki hasonlóan gondolkodik, alig várva a szűk esztendőket.

S ha volt, vajon a másik 95 szemébe tudnak-e nézni.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emery4919
2024. június 14. 19:26
Most pártállástól függetenül: Aki a saját hazája ellen dolgozik, arra még a mocskos ribanc kifejezés is csak dicséret.
Swift Nimblefoot
2024. június 11. 11:16
Végre ha másnak nem, annak örülhetünk hogy 2026ra ez a semmi kis pártocska is eltűnik végre, és elmehet Donáth ténylegesen dolgozni, vége az ingyenéletnek.
dryanwolf
2024. június 11. 03:27
...jegyezzük meg ezt a mondatot. "Ha nincs a Momentum (ill. a 1093/2017. Korm. hat.), 57 nap múlva olimpia lehetne most Magyarországon"
Lakat1983
2024. június 10. 20:50
"...a reménytelenség és az irigység..." Tökéletes személyleírás. Ezek ők! A TiSza pártot se így kéne hívni, mert ezeknél se tisztelet, se szabadság. Magyar Béterv elvtárs formációját mostantól RemIr néven érdemes jegyezni: a reménytelenség és irigység pártja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!