A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

„Ez a mese kategória, hogy egy hajós nem érzékeli, hogy nekiment valaminek” – megoszlanak a vélemények a verőcei hajóbaleset kapcsán

2024. május 20. 16:33

Továbbra is nagy erőkkel keresik annak a motorcsónaknak az utasait, amelyik egy szállodahajóval ütközött.

2024. május 20. 16:33
null

Nyitókép: Képernyőkép/ATV

 

Ahogy arról hétfőn délelőtt beszámoltunk, továbbra is nagy erőkkel keresik a verőcei hajóbaleset áldozatait. Megírtuk azt is, hogy a balesetet okozó szállodahajó kapitányát a rendőrség őrizetbe vette, akit segítségnyújtás elmulasztása miatt hallgatnak ki. 

A HVG számolt be arról, hogy megoszlanak a vélemények arról, hogy ki a felelős a tragédia miatt. Az ATV-nek sikerült megszólaltatni a baleset kapcsán egy hajóskapitányt, aki szerint egyértelmű, hogy a kishajó kapitánya hibázott. Horváth Imre azt is kizártnak tartja, hogy a szállodahajó kapitánya érzékelhette volna az ütközést, hiszen egy ilyen hotelhajó vízkiszorítása közel kétezer tonna.

Ez nagyjából mintha egy pillangó nekirepült volna egy hegynek”

 – mondta a kapitány. 

Tóth Mihály, a Magyar Országos Hajózási szövetség szóvivője azt nyilatkozta, hogy „szigorú szabályok vonatkoznak arra, hogy két hajó mennyire közelítheti meg egymást: egészen kicsi, 30 méter távolságra már nem is mehet, sőt nem keresztezheti annak az útvonalát. Tehát a hobbihajók vezetőinek minden esetben elsőbbséget kell adnia.”

Ezzel szemben viszont Szalma Botond, a MAHART Zrt. korábbi vezérigazgatója szerint a szállodahajó kapitányának mindenképpen éreznie kellett az ütközést. „A hajós azért van a hídon, és azért van éjszakai és nappali szolgálat, hogy lássa, hogy mit csinál. Ez a mese kategória, hogy egy hajós nem érzékeli, hogy nekiment valaminek és az mi volt, egy fát is érzékel egy jó hajós, ha nekimegy a hajója” – nyilatkozta Szalma. 

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2024. május 21. 00:17
"Szalma Botond, a MAHART Zrt. korábbi vezérigazgatója szerint a szállodahajó kapitányának mindenképpen éreznie kellett az ütközést." Fölösleges találgatni, rekonstruálni kell a történteket, csak van valahol egy ilyen leselejtezett motorcsónak.
2024. május 20. 23:58 Szerkesztve
...
iimre
2024. május 20. 23:31
"danubius ➜ nemecsek-3 2024. május 20. 19:24 »....meg azt sem tudom és érteni sem értem a mai informatikai technologiában a kor milyen elképesztő kihívását kellene legyőzni ahhoz hogy ezt a kétséget kizáróan furfangos keféléshirdetőt tartalékra állítsák.« • Bocs, de szükséges. Ő kapaszkodó a normalitásba. Amúgy megnézte már valaki, valódi-e?" Ha a sexykitty spamjait olvasva érzed magad normálisnak, mondjuk akkor nem vagy normális. :DDD
lefty67
2024. május 20. 23:26
Fura ,hogy senki nem veszi észre, hogy egy motorcsónak 8(!!!) emberrel a fedélzetén felkenődik a másik hajó orrára!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról