Sem az oroszok, sem az ukránok által elénk vetített kép nem igaz a 2014-es eseményeket illetően

2024. február 08. 19:45

Még a Donbaszban sem volt 100, de 90% sem az orosz vonal támogatása.

2024. február 08. 19:45
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„A nap érdekessége. Novomihajlivkának, ahol most harcok folynak, 2001-ben úgy tűnik volt magyar lakossága – valószínűleg 1 fő. Azt is érdemes látni, hogy Donyeck megye közepén is vannak (vagy inkább voltak) nem csak ukrán nemzetiségű, de túlnyomóan ukrán anyanyelvű falvak is. Még a Donbaszban sem volt 100, de 90% sem az orosz vonal támogatása – bár a többségnek 2014-ben bizonyos, hogy nem tetszett a Majdan és az új, nacionalista Ukrajna. Sem az oroszok, sem az ukránok által elénk vetített kép nem igaz a 2014-es eseményeket illetően.”

Nyitókép: Facebook

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Attyla
2024. február 10. 04:17
Demkó nem szakértő hanem ukrán ködösítő! Nem kell komolyan venni, hazudozás a lételeme.
Bp1964
2024. február 09. 08:50
Most arról fúj a szél, gurulnak a dollárok. Demkó tudatlanságát kilóra megvették a jenkik.
Vasalo
2024. február 09. 06:06
Hát nem tudom honnan szedi Demko az informácioit, de az egészen biztos, hogy nem sokat onnan, amiröl értekezik. Már az is kiveti az emberben a biztositékot, amikor arrol ir, hogy voltak Donyeck körzetben ( oblaszty) ukrán nyelvü faluk.. Ez kb azt jelentené, ha Orbán arrol beszélne, hogy Nográdban vannak magyar nyelvü faluk is. Közben meg olvassuk a hirekben, hogy a mostani ukrán hadseregben nyelvtanorákat kell tartani, mert a többség csak az orosz nyelvet érti. Az orosz birodalmat már Nagy Katalin ota az orosz nyelv tartotta össze, s ha meghallgatná Putyin interjuát talán azt is megértené miért. Már nem emlékszem pontosan, de a régi orosz birodalomban több mint 100 olyan terület volt, ahol nem orosz anyanyelvüek voltak az emberek, és sokban még olyan szintre sem jutottak el, hogy a nyelvük valamilyen formában kodifikált lett volna. Ilyen volt az ukrán is. És ez az eröszakos ukránositás is a háboru egyik okozoja lett, amiért, azaz a SEMMIÉRT most emberek ezrei halnak meg.
Akitlosz
2024. február 09. 02:14
Az ukránokat erőszakkal viszik Donbasszba harcolni. Az ottaniak viszont a hazájukat védik. Ha Oroszország feladná a háborút, a donyeckiek akkor sem. Tessék csak ezeket a donyecki hölgyeket megnézni, vagyis izé, meghallgatni! https://www.youtube.com/watch?v=JQUiYm6iK7c https://www.youtube.com/watch?v=1pfeKTWWPgI
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!