Rejtélyes csontváz került elő a dorogi erdőben, találgatják, milyen állaté lehet

2024. január 18. 09:25

„Tiszta Jurassic park!” – nyilatkozta a futónő, aki a megtalálta a különleges koponyát.

2024. január 18. 09:25

Félelmetes látvány tárult egy terepfutó elé szombaton a Dorog Gete és Tokod közötti szakaszon az erdő közepén – számolt be a Kemma.hu megyei hírportál. A futónő egy fa két ága közé szorult állat üres koponyájára bukkant, amelyet le is fotózott. A fiatal édesanya így nyilatkozott a különleges látványról: 

Tiszta Jurassic park, megosztottam a közösségi oldalamon a fotót és az ismerőseim azonnal elkezdtek találgatni, hogy mi lehet. 

Természetesen a dínó csontváz sem maradhatott ki. De persze a legtöbben a vaddisznó, szarvas, ló tippet adták.” 

„Egyértelműen szarvas”

A portál szerint Szabó Kálmán, tatai vadász végül pontot tett a találgatások végére. A kép alapján ugyanis 

határozottan megmondta, hogy egy szarvas maradványaira bukkant a terepfutó.

„Egyértelműen szarvas, azonban az ivarát már nem lehet megtudni, mert nincs meg a feje. Ha bika volt, akkor elvitték az agancsát – magyarázta a vadász, aki szerint biztosan valami elől menekülhetett az állat, amikor csapdába esett. Kutya, vagy sakál meghajtotta és a menekülés közben át akart ugrani a fa két ága között, de végül beszorult. A csontváz nagy részét a ragadozók már széthordták, a maradékot pedig teljesen lecsupaszították. Jól látszik, hogy már a moha is elkezdett megtelepedni rajta, így biztos, hogy több éve már ott van és a mérete alapján felnőtt példány lehetett” – összegezte a szakember, aki arra figyelmezteti a tűrázókat, futókat, hogy ha elhullott nagyvad tetemére bukkannak, akkor annak csontjait, agancsát sem szabad elvinniük. Hanem jelenleni kell a vadásztársaságnak. 

Nyitókép: Facebook

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2024. január 19. 07:37
Ló vagy hasonló állat. Szarvast említett valki lentebb
pragmatika
2024. január 18. 19:04
És ha orvvadászok hagyták ott ? Feltették oda, úgy kényelmesen le tudták csontozni.
Box Hill
2024. január 18. 18:00
Megtalálták Kádár fejét?
nempolitizalok-0
2024. január 18. 16:37
Ez egy szarvas volt. Szerintem farkasok kergethették. Nem sok maradt belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!