A Pesti Srácok szerint nekem kellene megáldani a meleg párokat

2024. január 25. 11:51

Nem szoktak ilyen szintű szennylapokra reagálni, de most Ferenc pápa védelmében szükségét érzem a megnyilatkozásnak.

2024. január 25. 11:51
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„REPLIKA A PESTI SRÁCOK FELVETÉSÉRE, MISZERINT NEKEM KELLENE MEGÁLDANI A MELEG PÁROKAT

Nem szoktak ilyen szintű szennylapokra reagálni, de most Ferenc pápa védelmében szükségét érzem a megnyilatkozásnak. Mit is írtam rólam? Idézem: »A homoszexuálisoknak pedig adjon áldást Perintfalvi Rita, ő bármilyen álvallásos szekta kötelékében hiteles tudna lenni.« No, akkor nézzük a tényeket!

1. Ferenc pápa a katolikus egyház jelenleg érvényesen megválasztott pápája. Tehát, ha én elfogadom az ő tanítását, akkor én hithű katolikus vagyok, nem pedig eretnek vagy ahogy fogalmazzák »álvallásos szekta« vezető. Az a helyzet, hogy éppen azokkal a püspökökkel és papokkal van baj, akik visszautasítják ezt az egyházi tanítást, csak azért, mert nem felel meg az ízlésüknek. Közéjük tartozik a magyar püspöki kar, vagy például Barsi Balázs ismert ultrakonzervatív hitszónok. Meg sorolhatnám még a neveket, mert idehaza csak elutasító megnyilatkozásokat lehetett hallani a meleg párok megáldása kapcsán. Elfogadóval eggyel sem találkoztam. Milyen érdekes, hogy az engedelmesség csak addig számított erénynek, amíg II. János Pál és Benedek voltak a pápák. Ferenc pápa alatt viszont úgy tűnik, hogy a tagadás és az ellenállás lett az erénnyé. 

2. Azt, hogy ki miben és mennyire hiteles, arról azok formálnak véleményt, akik az illető személy közösségébe tartoznak. Akik követik őt. Szóval erről itt konkrétan Ti tudtok nyilatkozni: mennyire tartotok hitelesnek engem vagy sem.

3. Természetesen, ha lesz olyan azonos nemű pár, aki szeretne tőlem áldást kapni, boldogan megáldom őket! Hiszen ez Ferenc pápa és ezzel együtt a katolikus egyház tanítása. Egyébként volt már két pár, akiket korábban is megáldottam egy-egy nagyon személyes és különleges esküvő keretében. Az egyik egy gyönyörű skanzenben volt, a másik egy erdőben. Az egyiknél a szerelmes pár egy férfi és egy nő volt, a másiknál pedig két nő. Egyetértek Ferenc pápával abban, hogy az áldást senkitől nem lehet megtagadni, aki ezt kéri. Ha két férfi vagy két nő kéri, hogy legyen áldás azon, ami a kapcsolatukban szép, mély és emberi: például a hűség, egymás segítése és támogatása egy életen át, akkor hát legyen! Ezt már nem lehet megtagadni tőlük az egyház tanítása szerint sem.

Tehát nem én vagyok az, aki egy »álvallásos szektában tud hiteles lenni«! Hanem azoknak kellene önvizsgálatot tartani, akik nyíltan engedetlenek az egyház tanításával és vezetőjével szemben!”

Nyitókép: YouTube-képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lolka-Bolka
2024. március 12. 21:21
Buzy suka . Nalad undoritobb csa a roman boroka van . A budos kurva anyad te hitvany buzy .
litográfus
2024. március 12. 19:41
Hüha, ez a perszóna pápának képzeli magát, már áldást is osztogat.
Patika
2024. március 12. 16:42
Ribancfalvi Pita mindig a szart akarja úgy becsomagolni, mintha az ehető volna. Ha ennyi a ref teologika, akkor azelőtt volt halott mielőtt még a világra jött.
ProletarFC
2024. február 10. 15:43 Szerkesztve
És mi van abban az esetben, ha annak a női párnak az egyik tagja biszexuális és arra kéri Önt, hogy a férfibarátjával együtt is áldja meg őket és ne csak a nő társával, ilyenkor is lehet áldani? És ha egyszerre ezekután mindhárman kérik azá ldást, valamint ha szomszéd vagy a postás is csatlakozik hozzájuk, és gruppen alakul ki, ott a katolikus egyház hogyan tud áldani és ott van a poliandria a Mahábháratában, tobbférjűség esetén, hogyan lehet katolikus módszerekkel megáldani mondjuk egy ötférjű hölgyet? Megköszönném a válaszokat, tisztelettel tartarossz blogra is komment formájában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!