Bekeményítettek a szerbek, összegyűjtik az illegális bevándorlókat

2023. november 02. 08:21

Azonnal kevesebb lett az illegális határsértő száma a magyar határon, szinte a nullára csökkent.

2023. november 02. 08:21

A Délmagyar arról ír, hogy meglátszik: komoly akciókat tartottak a magyar határhoz közel a napokban többször is a szerb hatóságok. Kedden mindössze egy határsértőt tartóztattak fel Magyarországon, azt is a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, derült ki.

A legutóbbi szerbiai rendőrségi akcióról a Pannon RTV számolt be, innen lehet tudni, hogy

átfogó rendőrségi-csendőrségi akció zajlik Horgoson és környékén. Az illetékesek folyamatosan a terepen vannak és gyűjtik össze az illegális bevándorlókat.

A Magyar Nemzet hozzáteszi: a rendőrség különleges egységei és a csendőrség tagjai is Horgoson tartózkodnak. Megjegyzik, hogy jelenleg a Művelődési Ház emeletén kaptak helyet és folyamatosan a terepen vannak, több sikeres akciójuk is volt már az elmúlt napokban. Magyarkanizsa polgármester-helyettese elmondta, hogy Horgosról begyűjtöttek körülbelül négyszáz embert, akik közül nyolcvannyolcat őrizetbe is vettek, és jelenleg is őrizetben vannak.

A szerb–magyar határ menti településeken most elvétve találkozni migránsokkal, 

egyedül a befogadóközpont környékén lehet látni őket, hangsúlyozzák.

Nyitókép: Havran Zoltán

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hoci74
2023. november 02. 11:15
Egy kis áram hiányzik a kerítésbe. Kamerán látszik, megjönnek,hagyni őket mászni, ráhúzni a nagyfeszültséget. Vihar volt, gömbvillám. Itt állandóan ilyen viharok vannak. Többszáz éve... Mi nem csináltunk semmi ilyet... Aki túléli, lelőni. Eltüntetni. Ha nem mi likvidáljuk őket, majd ők fognak minket. Saját földünkön. Vannak határátkelő helyek,be lehet jelentkezni. Útlevéllel. Nem gépkarabéllyal.
Kanmacska
2023. november 02. 10:09
Most már csak meg kellene egyezni a szerbekkel, hogy indokolt esetben át lehessen lőni egymás területére.
Kanmacska
2023. november 02. 10:08
Így kellett volna 2015 óta. Bár meglehet, hogy pár nap múlva megint a határnál lesznek, mert bezárni nem lehet őket, ugyebár!
CsiguMigu
2023. november 02. 10:08
végre!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!