Szijjártó: „Mostantól semmilyen kritikát nem fogadunk el az USA-tól!”

2023. szeptember 07. 11:06

A külügyminiszter szerint ha Donald Trump maradt volna az Egyesült Államok elnöke, „ez a háború nem tört volna ki”.

2023. szeptember 07. 11:06
SZIJJÁRTÓ Péter

A kormány mostantól semmilyen kritikát nem fogad el az Egyesült Államoktól a demokrácia állapotával kapcsolatban, miután ott ki akarják zárni a választási versenyből a legesélyesebb elnökjelöltet, Donald Trumpot – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten. A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető az észak-macedón kollégájával közös sajtótájékoztatóján újságírói kérdésekre válaszolva a friss amerikai belpolitikai fejlemények kapcsán arra kérte az Egyesült Államok adminisztrációjának minden tagját, hogy 

 

a magyar demokrácia állapotával kapcsolatos kioktató nyilatkozataikat tegyék a fiókba”.   

 

„Innentől kezdve nem szeretnénk arról hallani az amerikaiaktól, hogy itt hogy működik a demokrácia, hogy működnek az intézmények, mi van a jogállamisággal. Mert ha azt meg lehet tenni, hogy a választás egyik legnagyobb esélyesét diszkvalifikálják, akkor innentől kezdve mi semmilyen kritikát nem fogadunk el ebből az országból a politikai rendszerünk működésére vonatkozóan” – fogalmazott.    

„Ez a háború nem tört volna ki” 

Szijjártó Péter emellett arra is kitért, hogy Donald Trump kizárása azért is lenne nagyon rossz hír, mert benne lehet bízni, amikor béketeremtésről van szó, ugyanis ő volt az egyetlen az utóbbi évtizedekben, aki sikeres volt a közel-keleti helyzet rendezésében. „Azt hiszem, hogy joggal bízunk abban, hogy ha Donald Trump lenne az Egyesült Államok elnöke, akkor nagyon gyorsan béke lenni a közelünkben, a szomszédságunkban. Arról is meg vagyunk győződve, hogy 

ha Donald Trump maradt volna az Egyesült Államok elnöke, ez a háború nem tört volna ki”

– mondta. „Úgyhogy nekünk, békepártiaknak kifejezetten rossz hír lenne, ha az Egyesült Államokban azok a törekvések, amelyek a legesélyesebb elnökjelölt kizárására irányulnak, sikeresek lennének” – szögezte le.

(MTI)

Nyitókép: MTI /Soós Lajos

 

Összesen 336 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2023. szeptember 08. 19:09
Ne aprózzuk el; üzenjünk hadat! Egyszer már bejött...
Lajoss
2023. szeptember 08. 15:35
A mi tahó Petykánk…csak a pofája van,tehetsége semmi.
wombatmenhely
2023. szeptember 07. 23:50
Szíjártó mindezt Pressman szemébe is fogja mondani?
Málaga21
2023. szeptember 07. 20:20
Ha annyira bűnös, mint állítják, miért szavazna rá a nép?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!