Megszólalt a börgöndi tragédiában elhunyt pilóták ismerőse (VIDEÓ)

2023. szeptember 12. 13:49

Szüle Zsolt pilóta szerint a lezuhant gép pilótája és utasa tapasztalt pilóták voltak.

2023. szeptember 12. 13:49

Büntetőeljárás indul a vasárnapi börgöndi repülőnapon lezuhant repülőgép ügyében – közölte a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Mint írták: a rendőrség a balesettel kapcsolatban halált okozó légi közlekedés veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást, amelyet szakértők bevonásával folytat.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a Székesfehérvár melletti Börgöndön rendezett Albatrosz Repülőnapon vasárnap délután egy sportrepülőgép lezuhant, és egy parkoló személygépkocsi mellé esett, amely a becsapódó alkatrészektől kiégett. A kisrepülőn utazó 67 éves pilóta és 37 éves utasa a helyszínen életét vesztette, további négy ember megsérült.

Megszólalt a börgöndi tragédiában lezuhant pilóta ismerőse

A 67 éves pilóta és utasának ismerőse, Szüle Zsolt pilóta is megszólalt az ügyben. Mint fogalmazott, a tragédiában életüket vesztett pilóta és utasa

tapasztalt pilóták” voltak, egy repülőiskola tulajdonosai (apa és fia – a szerk.), akik nem először hajtottak végre mutatványt a levegőben.

Mint fogalmazott: a pilóták egy T-28 Troyan típusú, amerikai gyakorló-kiképző repülőgéppel zuhantak le, amelyet korábban az amerikaiak a vietnámi háborúban is használtak.

A pilóta nyilatkozatát itt hallgathatja vissza:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Képkocka/Videó

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2023. szeptember 12. 18:09
Repülni veszélyes üzem. Ilyesmi ha ritkán is-rendszeresen megtörténhet. És soha nem derül ki,milyen eseménylác(!) idézte elő.
pumuklik
2023. szeptember 12. 16:53
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2 2023. szeptember 12. 14:20 Első számú vádlott:" a qrva anyád, aki világra szart!
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. szeptember 12. 14:20
Első számú vádlott: a pilóta háziorvosa, a repülési engedélyt kiállító orvos. Második számú vádlott: a repülési hatóság akik egy 67 éves pilótánál nem rendelték el a szigorúbb eü.-i felülvizsgálatot Harmadik számú vádlott: rendezőség. Akik egy 67 éves, alkalmatlan pilótával közvetlenül veszélyeztették a látogatóit életét. A megsérült hozzátartozók ebben a sorrendben perelhetik őket. Nálunk amikor a nyomorék svájci pilóta megölte a kiváló diákjainkat és nem ítélte el egy nemzeti hős elment hozzá és késsel átvágta a torkát. Azért nem kapott szobrot mert az anyját-apját, feleségét nem mészárolta le. A nyomorék, nácigeci Svájcinégerrel egy fos hálivúdi filmet is gyártottak belőle. Vannak a büszke, nemzeti népek meg ti a csicskák, most éppen az unió csicskái....mindegy! 2100-re kihaltok. Ti nem tudtok repülni! Belezuhantok a balatonba most meg a tömeg mellé azt még a vén szar nyomorék csicska pilóta a hős a szemetekbe. Genetikusan csicska nép.
Swansea2688
2023. szeptember 12. 14:17
"a rendőrség a balesettel kapcsolatban halált okozó légi közlekedés veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást" Ez meg mi a szent sz@r? Aki írja, el is olvassa ezeket a zagyvaságokat? Légi közlekedés halált okozó veszélyeztetése, ill. ennek gyanúja lesz itt a megfejtés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!