Fantasztikus magyar siker született az EU Fiatal tudósok versenyén

2023. szeptember 17. 16:33

A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium diákja, Laskai Szilveszter 65 ezer induló közül nyert különdíjat.

2023. szeptember 17. 16:33

Jelentős magyar siker született az Európai Unió által évente szervezett legrangosabb tehetségkutató verseny döntőjében. A 14-20 éves korosztálynak kiírt EU Fiatal tudósok versenyén Laskai Szilveszter, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium diákja különdíjat nyert – közölte a Magyar Innovációs Szövetség vasárnap az MTI-vel. A 34. alkalommal megrendezett versenyen 

a világ 37 országából 65 ezer fiatal közül választották ki a döntőbe jutókat. 

A Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium diákja, Laskai Szilveszter Vontatási inverter tervezése SiC félvezetőkkel című pályázatával az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) által felajánlott különdíjat nyerte el a szeptember 12. és 17. között Brüsszelben rendezett megmérettetésen. A döntőben Laskai Szilveszter mellett a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanulója, Vida Ákos Gaming Accessibility című munkájával, valamint a tatabányai Bánki Donát Pech Antal Technikum frissen végzett diákjai, Óvári Ákos és Szőnyi Balázs Thermográfiai alapon működő vezetést támogató rendszer című munkájukkal vettek részt. Ők készítették a Magyar Innovációs Szövetség által 2022/2023. évben megrendezett 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia három elsődíjas pályázatát – olvasható a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Titi
2023. szeptember 17. 21:34
Baj van az oktatással? Aki tanulni akar, az megteheti, és nem azzal foglalkozik, hogy a korcs belpesti semmirekellők mi a bánatért cirkuszolnak. Milyen érdekes, hogy amelyik tanulmányi versenyen indulnak a magyar diákok, ott tarolnak. Hála nekik, és az igazi pedagógusoknak nagybetűvel!
jooeee
2023. szeptember 17. 20:59
Ezért nem küldi az EU a diákok pénzét, mert így is rommá verjük a nyugati marha gyerekeiket.
rugbista
2023. szeptember 17. 20:35
A következőt javaslom ebben az ügyben: a tanárok fizetését csökkentsék, mert: - úgysem dolgoznak - fél év szabadságuk van. Basszus, tucatszám nyerik magyar diákok a tanulmányi díjakat, és még mindig vannak bornírt barmok, akik olyanokat írnak, mint én fent. A tanári fizetés meg mindennek ellenére szégyene az országnak és a kormánynak!
Takagi
2023. szeptember 17. 20:26
Gratulálok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!