Elegük lett a bűnözésből, önkéntesek járőröznek a Somogy vármegyei településen

2023. augusztus 21. 13:50

A lakosság egytizede részt vesz a civil kezdeményezésben.

2023. augusztus 21. 13:50

Önkéntes faluőrség alakult a Somogy vármegyei Homokszentgyörgyön, miután az elmúlt hetekben elszaporodtak a betöréses lopások a dél-somogyi településen. 

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy az elmúlt hetekben több betörés és lopás történt az ezer lélekszámú településen. 

A SONLINE megkereste Czinke Jánost, a község polgármesterét, aki elárulta, nagyjából száz ember vesz részt a civil kezdeményezésben.

„Nagyjából százan fogtunk össze, hogy segítsünk a közbiztonság fenntartásában a rendőrségnek. Természetesen a jogszabályi keretek között” – nyilatkozta, és hozzátette, amióta éjszakánként járőröznek, csökkent a bűnesetek száma.

Nyitókép: homokszentgyorgy.hu

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hantom-2
2023. augusztus 22. 12:55
126. Közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése 171. § Aki közterületen vagy nyilvános helyen olyan, a közbiztonság, közrend fenntartására irányuló tevékenységet végez, amelyre jogszabály nem jogosítja fel, vagy ilyen tevékenység látszatát kelti, szabálysértést követ el. Csak óvatosan, mert az elvtársak megbüntetik
Welszibard
2023. augusztus 21. 17:26
Ha a rendőrség nem képes ellátni azt az alapvető feladatát, hogy megvédje a bűnelkövetőktől (tolvajoktól) a törvénytisztelő állampolgárjait, akkor megrendül a rendőrségbe vetett bizalom.
cccbasatu
2023. augusztus 21. 16:26
A francba ,hol vannak a drága pénzen fenntartott rendőrök?Az ő feladatuk a rend fenntartása ! Szóval már olvasom a választ hogy kevés a rendőr,hogy a" migráncsok" ellen küzdenek,hogy nincsenek megfizetve.De ahogy Orbánt ismerem majd létrehozzák ismét a csendőrséget! Ez abból is kikövetkeztethető hogy vannak vármegyék,hogy vannak főispánok,majd lesz még minden amit a múltból átemelnek a jelenbe ostoba gőgös konzervativizmusukból kiindulva.
faramuci
2023. augusztus 21. 16:22
Érdekes,az átkosban 1 azaz 1 db KMB-s is elég volt hogy rendben tartsa az egész cigánytelepet. Most félrenéz a járőr,na de nem mindenki esetében,ha nem világít a negró a számban már le is intett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!