A Mammutban történt halálesetek miatt óvintézkedések garmadáját tervezik bevezetni

2023. augusztus 02. 18:37

A közelmúltban két férfi is a mélybe vetette magát az épület felső emeletéről.

2023. augusztus 02. 18:37

Az Index szerdán megjelent cikkében emlékeztet: a közelmúltban két öngyilkosság is történt a Mammut bevásárlóközpontban Budapesten. Májusban és júliusban is az épület felső emeletéről vetette magát a mélybe két ember, 

egyikük sem élte túl a zuhanást. 

A Bevásárlóközpont üzemeltetése az Indexhez szerdán eljuttatott közleményében őszinte részvétének adott hangot a legutóbbi „megrendítő eseményben érintett személy családjának és ismerőseinek”. Közölték, hogy a Mammut 1 és Mammut 2 rendszeres biztonsági ellenőrzésen mennek keresztül, és minden hatályos jogszabályi előírásnak megfelelnek. A közelmúltbeli események fényében azonban a következő lépéseket tervezik:

  • Fizikai változtatások, melyek építészeti előkészítését már elindították.
  • Együttműködés egy országos lelkisegély-szolgálattal, amely akár helyszíni lelki tanácsadást is biztosítana a jövőben.
  • Együttműködés a főváros II. Kerületének Önkormányzatával, hogy a lehetséges közös lépésekről és az érintetteknek való segítségnyújtásról egyeztessenek.

Az eddig megtett intézkedek pedig a következők voltak a Mammut üzemeltetése részéről:

  • Eltávolítottak minden olyan tárgyat (padokat, virágládákat), ami megkönnyítheti vagy bátoríthatja a magasabb szinteken a korláton való átmászást.
  • Rendszeres és átfogó képzést tartottak a biztonsági szolgálatnak az intő jelek kiszűrésére.
  • Bevezették a biztonsági szolgálat gyakori járőrözését a harmadik és negyedik emeleten.
  • A bevásárlóközpont kamerarendszere úgy került beállításra, hogy a korlát melletti részek jól láthatóak legyenek, így lehetőséget adva a beavatkozásra.
  • Mentálhigiénés támogatást ajánlottak fel a bevásárlóközpontban dolgozók számára, akik az esemény érintettjei voltak és ezt igényelték.
  • Mindezek ellenére számolni kell azzal, hogy „néha olyan elszántsággal és hirtelen történik meg a tragédia – helyszíntől függetlenül –, hogy azt nagyon nehéz megakadályozni” – áll a Mammut bevásárlóközpont közleményében.

Nyitókép: police.hu

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2023. augusztus 02. 19:11
A börtönökben ez meg van oldva.
Falióra tábornok
2023. augusztus 02. 18:38
az aula földszintje legyen egy kurva nagy ugrálóvár-trambulin kombó. problem solved.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!