Szurikáták születtek a Szegedi Vadasparkban, a látogatók odavannak értük (VIDEÓ)

2023. június 21. 16:10

A jelenlegi szülők 2021-ben érkeztek Szegedre Pécsről és Budapestről.

2023. június 21. 16:10
null

Öt szurikáta (Suricata suricatta) született a Szegedi Vadasparkban, a kölykök szépen cseperednek, így a közönségkedvencnek számító cibetmacska-féléket a látogatók is megfigyelhetik tágas kifutójukban – tájékoztatta Veprik Róbert igazgató szerdán az MTI-t. Az öt kölyök május közepén tűnt fel a szurikáták földalatti üregrendszereiknek bejáratánál, a szülők és testvérek akkor még izgatottan vigyázták őket, hiszen kissé korainak tűnt, hogy a felszínre jöjjenek. A közös gondoskodásnak köszönhetően azonban nem történt baj, azóta mindegyikük szépen és egészségesen fejlődik.

A szegedi állatkertben régóta gondoznak szurikátákat. A jelenlegi szülők 2021-ben érkeztek Szegedre Pécsről és Budapestről. Azt, hogy szépen egymásra találhattak, és jól érzik magukat a vadasparkban, az is mutatja, hogy immár három alomból származó tíz utódjukkal együtt élnek igen mozgalmas életet kifutójukban. Hosszabb távon természetesen a felnövő utódok más állatkertekbe kerülnek, hiszen véges a tartóhely kapacitása, ahogy vadon is elvándorolnak idővel a fiatalok.

A szurikáták Dél-Afrika száraz szavannáin nagy családokban élnek, amelyekben csak az alfa-nőstény szaporodik, a többiek segítenek az utódok nevelésében. A kölykök október és március között vakon és szőrtelenül jönnek a világra.

(MTI) 

Nyitókép: Facebook

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2023. június 22. 00:37
Utánanéztem: A neve „szirti macska”-t jelent.
akkor ki
2023. június 21. 21:27
Fotó a soros család. Alexander nem látható, Ő hátulról drukkol a kistestvérének.
Bobika8
2023. június 21. 20:19
Végtelenül sajnállak. Igen megterhelő lehet, hogy ennyi ökörség cikázik a fejnek nevezett tartozékodban. Baleseted volt, vagy csak alapból hülye vagy?
llnnhegyi
2023. június 21. 17:51
Hmm... Hány kisember született hazánkban,azon a napon! Nekik nincs üdvözlés? A kis drágának!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!