Videón, ahogy vaddisznók korzóznak a Rózsadombon

2023. április 19. 22:15

Egyre többször tűnnek fel Budapesten.

2023. április 19. 22:15
null

Peckesen sétáló vaddisznókat filmeztek a II. kerületben, a Törökvész úton – számolt be a hirado.hu portálja. A cikkben felidézik: több hasonló eset is történt a közelmúltban, legutóbb például Káposztásmegyeren az úttest közepén sétált egy példány.

A Rózsadombon sétálgató vaddisznók alább láthatóak:

A Pilisi Parkerdő tájékoztatása szerint, ha szembetaláljuk magunkat egy vaddisznóval, nagyon fontos, hogy semmiképpen ne próbáljunk az állat közelébe kerülni. Csapjunk zajt, adjuk meg a vaddisznónak a menekülés lehetőségét, ne álljunk az útjába, próbáljunk meg eltávolodni tőle. Soha ne szorítsuk be olyan helyre, ahonnan csak akkor tud kijutni, ha szembefordul velünk. A kanok a párzási időszakban lehetnek veszélyesek, a kocák pedig akkor, amikor a kis csíkos hátú malacokat védelmezik. A sebesült vaddisznó szintén agresszív lehet.

Nyitókép: Facebook

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lkalmar
2023. április 20. 20:03
A Törökvész út ugyan nem Rózsadomb, de sebaj... Éljen a hatásvadász címadás, amire aztán ugrik a sok lumpenproli, hogy "úgy kell a gazdagoknak", meg "ott úgyis disznók laknak". Bravó.
KBA98
2023. április 20. 16:25
Lehet, hogy Vadaihoz mennek?
bunko_jobbos
2023. április 20. 12:55
Egy társadalom, ami nem tudja magát megvédeni. Az mindegy, hogy azért, mert nincs fegyvere vagy azért, mert az idegrendszerét blokkolták. Az ilyen el fog pusztulni. Egy szaros farkason egy hétig rugóznak, egy cukimuki édeske vaddisznón is, közben meg hetente 411 abortuszt végeznek átlagosan Magyarországon.
diós guba
2023. április 20. 10:52
A természet üzen az emberiségnek. Visszavárunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!