Emelkednek a pótdíjak a Volánbusz járatain

2023. március 22. 15:40

Még többet fizethet, aki nem fizet.

2023. március 22. 15:40
null

Április 1-jétől több pótdíjat fizet majd, aki utazási igazolvány, kedvezményes vagy díjtalan utazásra jogosító okmány nélkül, illetve érvénytelen jeggyel, bérlettel utazik a Volánbusz járatain – derül ki a társaság közleményéből.

A helyszíni pótdíj 12 ezer, a pótdíjazástól számított 3-30 napon belüli teljesítésnél 25 ezer, 30 napon túli tartozás esetén pedig 50 ezer forint lesz.

Eddig ez az összeg jóval alacsonyabb volt: 30 napon belüli fizetés esetén 8 ezer forint, 30 napon túl 12 ezer forint.

Új lehetőségként 3 napon belül még lehetőség lesz a helyszíni bírsággal megegyező mértékű, 12 ezer forintos pótdíjat fizetni. Az utólagos bemutatás költsége 2500 forintra nő. A vállalat közleménye szerint a drasztikus változtatások célja, hogy mindenki érvényes jeggyel vagy bérlettel utazzon a Volánbusz járatain.

A múlt évben 186 ezer járat ellenőrzése során összesen 98 millió forint pótdíjat szabtak ki az ellenőrök. A Volánbusz tájékoztatása szerint a büntetésekre jellemzően azért szokott sor kerülni, mert az utasok fizetés után nem veszik át a menetjegyet, nem tudják igazolni az igénybe vett kedvezményre való jogosultságukat, vagy érvénytelen igazolvánnyal utaznak.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takarító
2023. március 23. 07:20
"ezek szerint kétszáz százalékos az infláció, amit így kompenzáltak VOLÁNÉKNÁL" csakhogy ez kiterjed BKK összes alvállakozóira (BKV, Arriva, stb) is. Valamin azért ott is illik nyerészkedni. Cigányok ellen semmit se ér, mert a lógás náluk kisebbségi jog, amiért ökölre is mennek, ha megfognák őket. (az más kérdés, hogy kevesen kísérlik meg, hogy utána mosakodniuk kelljen azért mert cigány vagyok, ellenőrzött csak emngem vádakat)
Dénia
2023. március 22. 21:22
Hogy kell lógni a sárgabuszon? Csak elöl nyitják ki és egyenként kell jegyet venni vagy bemutatni a bérletet a sofőrnek. Vagy már nem így van?
wanderer888
2023. március 22. 18:56
ez is csak a csóringer fideszproller réteget sújtja, de semmi gond, nekik akkor jó, ha minden rossz.
Pandaka pygmaea
2023. március 22. 16:29
A függetlenojjektív index mindezt (ne feledjük, pótdíjemelésről van szó), ezzel a címmel hozta le címlapon: "Ez nem áprilisi tréfa, drasztikusan árat emel a Volánbusz"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!