Jair Netanjahu: Soros ellen lenni nem antiszemitizmus

2023. január 26. 14:44

Netanjahu fia szerint az az igazi antiszemitizmus, amit a német baloldal csinál – elindult az MCC nemzetközi médiakonferenciájának második napja!

2023. január 26. 14:44
null
Varga Mátyás

Megkezdődött az MCC nemzetközi médiakonferenciájának második napja. Jair Netanjahu az első panelbeszélgetésen – amely a „Pénz és média: sikertörténetek az online világból” címet viselte – megosztotta karrierje történetét: mint mondta, a nyugati világban, legfőképpen Izraelben, a baloldali média volt túlsúlyban, míg a konzervatívok alig voltak reprezentálva a tradicionális médiában.

Ezért volt esélye a jobboldaliaknak, hogy áttörést érjenek el az online világban.

A rádiós műsorvezető, izraeli politikai influenszer elmondta, azt érezte a feladatának, hogy ha már apja révén ismert, akkor ezt az ismertségét felhasználja valami jóra. Mint fogalmazott, a feladat Izraelben az volt, hogy hangot adjanak a hangtalanoknak, vagyis megteremthessék azt a platformot, ahol beszélhetnek a konzervatív, jobboldali emberekhez.

Leszögezte,

A közösségi médiával kapcsolatban kifejtette, hogy azért voltak ott sikerre ítélve, mert a társadalom többségének véleményét mondták ki hangosan, valamint a konzervatívoknak sokkal erősebb az indítékuk, hogy megvívják a csatákat a közösségi médiában a baloldali médiabefolyás ellen. Véleménye szerint minden nagyon demokratikus a közösségi oldalakon, mivel mindenkinek lehet ott hangja, viszont megjegyezte, kéne egy monopólium-ellenes amerikai törvény, mivel az összes közösségi média három kézben van: vagy Twitter, vagy Google, vagy Meta.

Ha erős konzervatív hang vagy, démonizálni fognak

Jair Netanjahu rámutatott, hogy „ha erős konzervatív hang vagy, démonizálni fognak, de ezzel számolni kell, hozzászoksz és vissza tudsz vágni, minél több követőd van, annál könnyebben”. Leszögezte, nem szabad félni, feladata is a jobboldali influenszereknek, hogy kiálljanak a követőik véleményéért.

Roland Tichy, a Tichys Einblich online magazin alapítója ezzel kapcsolatban megjegyezte, blokkolták őket Twitteren (ami csak Elon Musk hatására derült ki), perben vannak a Facebookkal, a YouTube-on le van csökkentve az elérésük, valamint feltűnően előre vannak listázva a Tichys Einblichről készült videók.

Kovács István, a Megafon alapítója megjegyezte, 

Mint mondta, a jobboldaliak inkább a hagyományos médiaoldalakat, a hagyományos tartalmakat gyártották.

Kovács kifejtette, hogy szerinte 1990 után is ugyanazok a baloldaliak uralták a magyar médiát, mint a szocializmusban, s mindez csak 2006-ban változott meg, amikor a jobboldaliak elkezdték felépíteni a saját médiájukat.

Ki a bal- és ki a jobboldali?

A panelbeszélgetésen a résztvevők megegyeztek abban, hogy a legnagyobb probléma, hogy már nem lehet hagyományos értelemben meghatározni, hogy ki a bal- vagy jobboldali. Tichy elmondta, hogy ha tiltakozik valaki a mainstream vagy adott esetben az Európai Unió által diktált vélemények ellen – mint például az ellen, hogy rovarokat szükséges enni a klímavédelem érdekében –

akkor a nyilvánosság előtt jobboldalinak bélyegzik és rásütnek olyanokat is, hogy a tiltakozó rasszista vagy szexista.

Megjegyezték, hogy a tradicionális médiának még mindig nagyon nagy ereje van, megvan az erejük ahhoz, hogy felcímkézzék az embert, valamint rávilágítottak, amik harminc éve még baloldali vélemények voltak, azok mára már szélsőjobboldali véleménynek van címkézve.

A rasszizmus vádjára reagálva Netanjahu kifejtette, hogy már egyáltalán nem tükrözi a valóságot, elvesztette a szó a jelentését, ahogy az antiszemitizmus is. Rámutattak, hogy Magyarország az EU szerint antiszemita a sorosos plakátkampány miatt, aminek kapcsán Netanjahu kijelentette, hogy

Jair kifejtette ezzel kapcsolatban, hogy a német baloldal radikális izraeli NGO-kat finanszíroz német adófizetők pénzéből, és ezt a pénzt arra használják fel, hogy azt az üzenetet közvetítsék, hogy Izrael ma olyan, mint a náci Németország és szerinte ez az igazi antiszemitizmus.

A résztvevők megegyeztek abban, hogy az online és közösségi média a negatívumok ellenére óriási lehetőségeket is rejt: új vélemények, új és fiatal személyiségek és látásmódok kaphatnak helyet úgy, hogy tulajdonképpen komoly pénzügyi tőkére nincs szükség az induláshoz.

A beszélgetés résztvevői, Kovács István Gergely, a Megafon Digitális Inkubátor Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, tulajdonosa, Jair Netanjahu kolumnista, rádiós műsorvezető, izraeli politikai influenszer, Roland Tichy, a Tichy Einblich online magazin alapítója, újságíró voltak. A kommentátor Gladden Pappin, az American Affairs társalapítója, az MCC vendégoktatója volt.

Nyitókép: Gyurkovits Tamás/MCC

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2023. január 31. 14:09
A libshit globalista diktátoroknak mindent szabad, ez a lényeg.
nempolitizálok
2023. január 26. 17:27
Minnél rasszistább a zsidó, annál nagyobb szükség van az antiszemitizmusra, ezért ez egy önvédelmi kategória. Bármely megkülönböztetés zsidó részről rasszizmus akár kollektív, akár személyes, így a megfelelő válasz arra az antiszemitizmus. Ezt értelmetlen minősíteni, hiszen normál esetben senki sem rasszista egy zsidóval szemben, ahogy pld. egy orosszal sem. (Most a nyugati média által hiszterizált libsitől eltekintünk, mivel ez nem normál eset, ahogy a nyilas zsidófika sem volt az) Soros természetesen nem ez a kategória, Soros a CIA egyik végpontja. Ha nem ez lenne, már rég sitten üldögélne, töltené a húsz éves büntetését, szerintem valahol az angoloknál.
flesh ripper
2023. január 26. 17:09
Németorsztág, ez a liberálnáci dajcshitleráj, PER DEFINITIONEM náci. Ők mindig egy specifikusan náci sínen mozognak, mert a dajcsot a TEREMTÉS ráhelyezte egy egyirányú náci sínre és arról nem tud leszállni: zakatolva, fanatikusan, eszelősen hajt egy irányba.
zakar zoltán béla
2023. január 26. 17:03
1944./1998. CBS
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!