Szirénapróbát tartanak országszerte 11 órától

2022. május 09. 07:58

Csökkentett üzemű, úgynevezett „morgató” próbára kerül sor.

2022. május 09. 07:58
null

Országszerte szirénapróbát tartanak május 9-én, hétfőn – tette közzé Facebook-oldalán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

„Hétfő délelőtt 11 órától a lakossági riasztó rendszer (MoLaRi) csökkentett üzemű, úgynevezett »morgató« próbájára kerül sor” – írják.

A csökkentett üzemű próba során a következő szöveget hallhatják majd:

A szöveges részt fogja követni a szirénajelzés, amelynek első részében rövid ideig, nagyjából 6 másodpercig, mély tónusú felfutó hangjelzést adnak le, majd a jel lefutása következik be.

Ezt követően azt lehet hallani: „A próbának vége!  A próbának vége!”

Valós riasztás esetén a szirénarendszeren lesugárzott szövegben NEM szerepelne a „Figyelem ez próba” kifejezés!

Nyitókép: Facebook / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. május 09. 12:15
Mindenesetre bizonytalan világunkban érvényesülnie kell az elvnek, hogy jobb félni, mint megijedni... A felkészülés, minden szinten kötelező! -bármire...
Trombitás Keresztély
2022. május 09. 10:16
Az óvóhelyeket is elkezdték ásni a sziréna mellé? Vagy hova menekülnek az emberek, ha egyszer majd élesben megy? Vidéken majd szalad mindenki amerre lát?
Gyzoltan
2022. május 09. 09:16
Jobb félni, mint megijedni! Sűrűsödnek a szirénapróbák! Már más is hiányolta, hogy talán ennél több kellene... Lehetne valamit tenni, cselekedni is, biztos nem érintené hisztérikusan a lakosságot, hiszen edzésben vagyunk, a permanens zsidó politikai hisztéria karban tart mindnyájunkat...
feketeviraag
2022. május 09. 08:46
Ha nem próba lenne, mit kellene csinálni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!