Elpusztult Móric, a Fővárosi Állatkert alig kétéves orángutánja

2022. május 11. 11:03

Halálának közvetlen oka komplex keringési elégtelenség volt.

2022. május 11. 11:03
null

Május 5-én a gondozók arra lettek figyelmesek, hogy az állat erőtlen, és nem tud úgy kapaszkodni anyja bundájába, ahogy egyébként szokott.

„Az azonnali állatorvosi beavatkozást az anyaállat védelmező magatartása nem tette lehetővé, így a szakértők abban reménykedtek, hogy péntek reggel már meg tudják vizsgálni Móricot. Állapota azonban olyan gyorsasággal romlott, hogy a másnapot sajnos már nem élte meg, május 6-án a korai órákban elpusztult” – derült ki a Fővárosi Állat- és Növénykert közleményéből. 

Az orángután halálának közvetlen oka komplex keringési elégtelenség, de Móricról már korábban is tudták, hogy fejlődési rendellenességgel jött világra – írják.

Nyitókép: Facebook

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2022. május 12. 14:42
Nem tudom, hogy mikor ér el odáig az emberiség, hogy felfogja: az élet szövetében mind 1xre vagyunk jelen: növények, állatok, emberek, minden más. Ebben a szövetben mind össze vagyunk kötve, és hatással vagyunk egymásra! Minden élőlény megérdemli a tiszteletet, és a méltó bánásmódot!
krampus
2022. május 12. 03:14
Csorik. Bezzeg a homo sapiens az szaporodik ezerrel. Gatesek csinalhattak volna jobb munkat is, a tulszaporodott szineseket kellett volna irtani a virussal, nem az amugy is kihaloban levo fehereket. Foleg hogy a szinesek mint a patkanyok, a szaporodason es eloskodesen kivul minden egyebre alkalmatlanok.
kolozsv
2022. május 11. 17:51
Ha neve volt, akkor meghalt.
vbandi
2022. május 11. 17:00
Sajnálom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!