Szunnyadó robbanótestek tömege rajzolódott ki egy Bakonybél melletti réten

2021. szeptember 08. 09:29

A még mindig veszélyes eszközök az alacsony vízállás miatt váltak láthatóvá.

2021. szeptember 08. 09:29
null

„Távolról nézve úgy tűnt, mintha csak nagyméretű halak pihentek volna a Gerence patakban, Bakonybél külterületén a Szajhavölgyi rét mellett. Közelebb érve azonban szunnyadó világháborús robbanótestek formája rajzolódott ki a mederben” – írja az MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred közösségi oldalán.

Hozzátették. „Az évtizedek során már elrozsdásodott, de még mindig veszélyes eszközök az alacsony vízállás miatt váltak láthatóvá és egyben könnyen megközelíthetővé. Alakulatunk tűzszerészei összesen

17 darab 8 centiméteres, ugyancsak német aknavetőgránátot és egy Faustpatrone 2-es kézi páncélelhárító eszközt emeltek ki a patakból.”

Azt írják, hogy állapotfelmérésük során Zsolnay Gábor százados, járőrparancsnok megállapította, hogy a robbanótestek szállíthatóak, így el is vitték azokat a helyszínről a katonák a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, későbbi megsemmisítés céljából.

Fotó: MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred Facebook-oldala

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2021. szeptember 08. 12:45
Valószínűleg nem volt alkalmas eszköz, vagy idő a német hadsereg visszavonulásakor elszállítani ezeket a hadianyagokat, emiatt a patakba dobták, hogy ne kerüljön az ellenség kezére. Az érdekes, hogy 75 év telt el, amig felfedezték őket, pedig már eddig is volt nyilván alacsony vízállás, talán korábban belepte őket egy áradás során az iszap és a hordalék, ami csak sok idő múltán mosódott le róluk. Ki tudja?
amaurote
2021. szeptember 08. 11:15
hamarosan új háború lesz, megint teli lesz minden bombákkal
szürkeSzarvas
2021. szeptember 08. 11:09
Nem voltak élesitve-bár ha a Miurunk akarja,a kapanyél is elsül.
MayorAnna
2021. szeptember 08. 10:37
Én meg ott bóklásztam két teljes napon át, a hatvanas években...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!