Tállai András: Idén összesen négyszer juthatnak extra állami támogatáshoz a nyugdíjasok

2021. augusztus 19. 08:59

Két kifizetést már kézhez is kaptak, a másik kettő novemberben fut be a több mint két és fél millió címzetthez.

2021. augusztus 19. 08:59
null

A Magyar Nemzet csütörtöki számában megjelent interjúban Tállai András emlékeztetett: az első extra kifizetés az esztendő elejére esett, akkor folyósította az állam a visszaállított 13. havi nyugdíj első összegét.

Akkor a havi nyugdíj egynegyed részét kapták meg a nyugdíjasok,

ami a költségvetésnek mintegy 87 milliárd forintos kiadást jelentett, és értelemszerűen ennyi bevételt a több mint két és fél millió jogosultnak.

Négy lépcsőben történik a kifizetés

A Fidesz-KDNP-kormány a koronavírus-járvány kitörése után határozott arról, hogy négy lépcsőben visszaállítja a kifizetést, nem utolsó sorban amiatt, hogy a pandémia időszakát könnyebben vészeljék át – mondta. Jövőre a havi nyugdíj fele, egy évvel később a háromnegyede érkezik majd meg, 2024-ben és azt követően pedig már a teljes összeggel számolhatnak.

A következő soron kívüli juttatást nyáron folyósította az állam, akkor az infláció adott okot az extra kifizetésre. A kormány a nyáron szokatlan intézkedést hozott: nem várta meg a novembert, hanem évközi kiegészítő nyugdíjemelésről rendelkezett – idézte fel az államtitkár. Ennek nyomán

a nyugdíjakat júniusban 0,6 százalékkal emelték, a januártól járó emelést pedig egy összegben kifizették a jogosultaknak.

A juttatás összesen 26 milliárd forintot jelentett. A külön összegek sora novemberben bizonyosan folytatódik, mindenképpen számítani lehet például újabb kiegészítő emelésre, az infláció ugyanis magasabb lehet, mint 3,6 százalék. Szintén novemberben válhat esedékessé a nyugdíjprémium – olvasható a cikkben.

Két és fél millió idős részesül a juttatásban

Idén tehát négy alkalommal érkezhet külön juttatás az időseknek, a több mint két és fél millió jogosult összesen legalább kétszázmilliárd forinthoz juthat – írták.

Tállai András úgy fogalmazott: „Világosan látszik, hogy a kormány komolyan gondolja az ígéretét, s nem csak a levegőbe beszél. Minden társadalmi rétegnél, így a nyugdíjasoknál is igyekszünk ellensúlyozni a koronavírus-járvány miatt jelentkező anyagi és más terheket. Nem hagyjuk őket magukra, mint azt annak idején Gyurcsányék tették.”

Az államtitkár szólt arról is, hogy a második negyedévben rekordmértékben nőtt a magyar gazdaság,

a sikereket a baloldal ellenkampánya semmiképpen sem tudja megakadályozni.

Az ország sikereiből, a gazdaság jó szerepléséből a nyugdíjasok is kellő mértékben részesülni fognak – tette hozzá.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ati Papa
2021. augusztus 20. 14:22
DFK ! Júniusban születtem. 18 évesen , júliusban, érettségizett szakmunkásként már dolgozni kezdtem. 44 évet dolgoztam különböző munkakörökben a kötelező 40 év helyett. Volt úgy, hogy három munkahelyen is dolgoztam reggel 6- tól este 10- ig hosszú hónapokig. Három gyereket neveltünk, de a tőlem levont járulékokból állam bácsi még három másik gyereket is eltarthatott. Máskor vegyen mély levegőt mielőtt a mostani nyugdíjasokat gyalázni kezdi.
nyugalom
2021. augusztus 19. 12:58
A libsikomcsik utaljak vissza!
antioxi
2021. augusztus 19. 10:52
... zsebre vágják a klf nyugdíj prémiumokat azután majd elmennek jákobra szavazni...
DFK
2021. augusztus 19. 09:45
Kicsit sokat kapnak a nyugdíjasok. Miközben őket érintette legkevésbbé a gazdasági válság. Szóval köszönjék meg az adófizetőknek. És nehogy a nyakunkra szavazzák az adóemelést!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!