Videón, ahogy teljesen kiég egy daru az M0-áson

2021. június 11. 16:37

Látványos felvételt tett közzé pénteken reggel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. egy lángoló daruról.

2021. június 11. 16:37
null

 Mint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Instagram-bejegyzésében olvasható, az M0-s autóútról éppen az M2-esre, Vác felé tartott egy jól karbantartott 10 éves daru, amit nemrég szervizeltek, amikor elkezdett belőle folyni az olaj, ezért a sofőr félreállt. A felhevült rész azonban begyújtotta az olajat, és végül az egész munkagép kiégett, és vele együtt jelentősen sérült az út, a szalagkorlát, a táblák, a fém pedig beleégett a burkolatba.

Mint írták, a megégett gumi-műanyag-alumínium elegy miatt a bitumen kijött, a burkolatot így fel kell marni és 5️0 méter hosszan teljesen ki kell cserélni. A felvételen látható, ahogy a lángoló daru robban egyet, de mint a bejegyzésben is olvasható, személyes sérülés nem történt.

Nyitókép: Instagram 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2021. június 11. 22:54
Egy kis okítás járműtűz esetére. A kamionoknál döntő részben a pót kerekei szorulnak meg és gyulladnak ki. Ilyenkor a követendő eljárás, hogy 50-60 kilómeres sebességgel tovább haladunk, figyelve hogy a menetszél a lángokat elfújja a jármű éghető részeitől. A szél ezt a sebességet módosithatja. Addig haladunk ezzel a sebességgel anig az égő gumi le nem válik és magunk mögött tudjuk hagyni. Ekkor megállhatunk, nagy eséllyel nem terjed tovább a gumiról a szerelvényre.
békalepcse
2021. június 11. 19:12
Álltam már be kamion elé, hogy ne tudjon tivább menni az egyesen, füstölt a jobb hátsó gumi egyike a póton. Dudált rámszaladt hogy menjek előle de aztán csak kénytelen volt negállni és konstatálta a bajt... rögtön szedte kifele a saját szükséges dolgait, sejtette mi következik ha nincs szerencséje.
Kvasztics Fedor
2021. június 11. 16:59
Nemrég szervizelték. Hát, igen, ehhez sajnos elég egy rossz, vagy hanyagul meghúzott tömítés.
Nehidd El
2021. június 11. 16:51
Az a robbanás vélhetően csak az abroncs volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!