Évzárót tartott az MCC Roma Tehetség Programja

2021. június 26. 15:38

Járóka Lívia Európai Parlamenti képviselő a programban végző diákokhoz szólva kiemelte, kulcsfontosságú, hogy a kiváló képzésben részt vett diákok a jövőben segítsék a roma nemzetiséget

2021. június 26. 15:38

Évzáró ünnepséget tartott a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Roma Tehetség Programja 2021. június 26-án. A budapesti rendezvényen 20 diáknak nyújtottak át az idei program teljesítését igazoló oklevelet. A fiatal tehetségek sikeres tanulmányaikhoz táblagépeket is átvehettek.  Az MCC Roma Tehetség Program célja a magyarországi, tehetséges roma fiatalok támogatása.

Egyre nagyobb szükség van egy megújuló roma értelmiségi közösségre – mondta Járóka Lívia Európai Parlamenti képviselő. Az MCC Roma Tehetség Programjában végző diákokhoz szólva kiemelte, kulcsfontosságú, hogy a kiváló képzésben részt vett diákok a jövőben segítsék a roma nemzetiséget.

A 2018-ban indult Roma Tehetség Program eredményeit méltatta Lánczi Péter. A 25 éves MCC főigazgató-helyettese hangsúlyozta, a tehetséggondozó intézmény legfőbb feladata az, hogy megadjon minden segítséget abban, hogy a tehetségek kibontakozhassanak és kamatoztassák tudásukat. Rámutatott: hasonlóan lényeges az is, amit a diákok egymásnak tudnak adni: inspiráló közösséget, maradandó közösségi élményt.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!