Eldőlt: nem ateista a Mazsihisz elnöke

2021. június 07. 20:38

A dr. Frölich Róbert országos főrabbi által vezetett Bét Din (zsidó vallási bíróság) a napokban meghozta döntvényét abban a perben, amelyet Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke indított Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija ellen – adta hírül a Szombat.

2021. június 07. 20:38
null

A Bét Din (zsidó vallási bíróság) vezetője dr. Frölich Róbert országos főrabbi volt, másik két tagja pedig Darvas István főrabbi és Schönberger András főrabbi. A vallási bíróság két alkalommal ülésezett, a második tárgyalást amiatt tartották, mert Köves Slomó az elsőről távol maradt és a főrabbik meg akarták adni neki a lehetőséget arra, hogy a másodikon esetlegesen megjelenjen. Mivel azonban Köves a második tárgyaláson sem vett részt, a főrabbik múlt pénteken juttattak el az érintett felekhez döntésüket, mely Heisler Andrásnak kedvezett. 

Heisler András a Szombatnak elmondta: „a Bét Din az eljárás során szakvéleményt kért egy nyelvésztől, és ez a szakvélemény ugyancsak azt támasztja alá, hogy az ő nyilatkozatából nem vonható le az ateizmus vádja. Sőt, a nyelvész szakértő szerint a Köves által Heislernek felrótt nyilatkozatból ennek éppen az ellenkezője következik.”

„Mint zsidó ember, keresetet nyújtottam be Köves Slomóval szemben a Magyarországi Bét Dinhez, amelynek feje, dr. Frölich Róbert főrabbi befogadta a dokumentumot. Köves Slomó, az amerikai Chabad mozgalomhoz tartozó EMIH vezető rabbija ugyanis az elmúlt időszakban, több alkalommal tett a közvélemény előtt rám nézve sértő megjegyzéseket. Legutóbb »ateistának« és »Isten létezésében bizonytalan textilvállalkozónak« nevezett.” – mondta Heisler András korábban, amikor Köves Slomó őt ateistának nevezte.

 –

Fotó: MTI/Vasvári Tamás 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. június 08. 09:24
DRR Karsai is?
Szedlacsek
2021. június 08. 08:32
Vezette ezt az izét már "Isten létezesében is bizonytalan" leszerelt munkásőr is... Nincs itt semmi látnivaló! A mazsihisz egy pártállami rekvizítum, egy kádertemető. Ideje átszervezni.
Syr Wullam
2021. június 08. 08:04
Tényleg, mekkora gáz (sit venia verbo) lett volna, ha Heisler ateista!
crydog
2021. június 08. 07:56
Komcsizsidó. Mint Szamuely.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!