A PDSZ szerint az új törvény a tanárok felelősségébe utalja a szexuális felvilágosítást

2021. június 15. 12:03

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint nem fogalmaz pontosan a törvény, így a pedagóguson múlik, hogy milyen érzékenyítő órákat tart.

2021. június 15. 12:03
null

„A törvényt nagyon nehéz lesz alkalmazni, tudniillik az, hogy a születési nemtől, megfelelő önazonosságtól való eltérés, a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítése, hogy ez alatt mit értünk, vagy mit értsen a szakma, ezt nem egészen látjuk, hiszen szó nincs arról, hogy ha az iskolában érzékenyítés történik, hogy az népszerűsítés volna, de kérdés, hogy mit ért ezalatt például a tankerületi központ igazgatója, vagy bárki más, aki a pedagógussal szemben eljárhat” – mondta a Spirit Fm Aktuál című reggeli műsorában Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányi tagja, aki szerint nagy nyomás lesz a tanárokon emiatt. A műsorban beszélt arról is, hogy az iskoláknak június 29-ig kötelességük a gyermekfelügyelet, utána ez az önkormányzatok feladata, így a tanárokat nem lehet kötelezni a táboroztatásra.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2021. június 16. 13:43
Amúgy egyszerű! A gyerekemet, unokámat majd megkérdezem, miről szólt a mai osztályfőnöki, vagy voltak-e színes emberek látogatóban és ha nekem nem tetsző a válasz, akkor feljelentést teszek. Ilyen egyszerű. A törvény innentől megengedi, hogy a szülő kezébe vegye a dolgot! Régen nem tudtam kicsapatni azt a tanárt, aki horror filmre ültette be a 10éves lányomat, de mostantól több joga van a szülőnek beleszólni, mire és ki tanítja a gyermekét! Éljünk vele barátaim! Köszönöm a lehetőséget a kormányunknak! ui. Részvétem annak a szülőnek, aki nem tudott tenni az ellen, hogy a kiskorú fiú gyermekét nemváltásnak vessék alá! Ilyen itthon nem történhet meg!
Mandinka
2021. június 16. 09:04
Lehet facsarni, etimologizálni de Erzékenyítés egyúttal Népszerűsítés is. Nem csak a törvényekkel van baj (szükséges rossz) hanem a jogi kiskapukat kereső/kihasználó gátlástalanokkal. Sokszor a paragrafus nyit meg olyan lehetőségeket, amire normális ember nem is gondol, s mire rájön annak rejtett szellemiségére egy bástya elveszett sőt fegyverként használhatja a spekuláns. Lásd EU. Ők azonban leszarják a maguk alkotta jogszabályokbat csak az aklon kívülieket regulázzák.
Burmin
2021. június 15. 20:33
Mit nem értesz Böske ? Háttér és egyéb buziszervezetek nem mehetnek be az iskolába. Az iskolapszichológus meg el tudja mondani ha van rá egyáltalán szükség...
egy genetikusanalattvaló
2021. június 15. 20:33
Ha a pedagógus nem képes ellátni a feladatát, akkor vállaljon más munkát. Az összes pedagógus nevében meg ne nyilatkozzon egy libsi szakszervezet képviselője.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!