Samu lett az Állatkert kiselefántjának neve

2021. május 13. 14:58

Samuval együtt négy ázsiai elefánt látható a városligeti intézményben; Angele, az anyuka, Assam, az apuka és Arun, az április végén született kiselefánt bátyja.

2021. május 13. 14:58
null

A városligeti intézmény honlapjára alig egy hét alatt mintegy 75 ezer voks érkezett, a szavazáson a Samu mellett az Artur és a Huba nevekre lehetett szavazni. A Samu (Shamu) név kapta a szavazatok 38 százalékát, az Artur névre a szavazók 32, a Hubára pedig 30 százalékuk voksolt.    

A közlemény szerint a szavazás eredményét Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes hirdette ki csütörtökön az állatkertben.    

A gondozók is a Samu hívónevet fogják használni, valamint ez a név kerül be a kiselefántra vonatkozó hivatalos dokumentumokba is. Nemzetközi szakmai fórumokon az állat neve Shamu névalakban fog szerepelni, ott ugyanis fontosabb a kiejtésbéli hasonlóság. A Samu magyarosan a Sámuel önállósult magyar beceneve, de Indiában és a Közel-Keleten is előfordul névként (Shamu latin betűs átírással), amely jelentését tekintve eredetileg az északi irányra, valamint a türelemre utal.

(MTI)

Fotó: MTI/Kovács Attila

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2021. május 14. 14:21
Cukker a pici
2021. május 14. 09:17
Aranyos kis állat. Máris szeretjük...
yes_we_can
2021. május 14. 04:38
Sámuel. Mégsem lehetett...mondjuk...Adolf!
Senki Alfonz
2021. május 13. 18:18
A műszaki életben is komoly súlya van egy kis Samunak, hát még az elefántközösségben!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!