Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Müller Cecilia: Erőteljes immunválaszt vált ki a kínai vakcina

2021. március 01. 13:33

Az országos tiszti főorvos szerint a teljes elölt vírust tartalmazó kínai vakcina hatásos, mivel erőteljes immunválaszt képes előidézni.

2021. március 01. 13:33
null

Müller Cecilia szerint teljes körű immunválaszt vált ki a kínai vakcina. Az országos tiszti főorvos szerint a teljes elölt vírust, így annak összes fehérjéjét tartalmazó kínai vakcina hatásos, mivel erőteljes immunválaszt képes előidézni. Rövid videóban az oltóanyaggal szembeni bizalomra és oltakozásra buzdít. 

Állítását korábban már Rusvai Miklós víruskutató is megerősítette, aki szerint  a különböző modellszámítások szerint a koronavírus dél-afrikai mutánsa esetében péáldául nagyjából 5-8 százalékot kell levonni a jelenleg ismert vakcinák hatékonyságából. A kínai vakcina azért előnyösebb, mert az a vírus valamennyi fehérjéjét tartalmazza, így valószínűbb, hogy véd a különböző mutánsok ellen.

és kitért arra is, hogy bár a vírusfertőzést a beoltottak is megkaphatják, de az oltásnak köszönhetően fertőződés esetén sokkal kevesebb vírus termelődik a szervezetben, így az nem jár súlyos megbetegedéssel, halállal, ráadásul kevésbé valószínű a fertőzés továbbadása is.

Az eddigi 6,5 millió helyett már 10 millió 870 ezer adag Pfizer-BioNTech-oltóanyagot kötött le Magyarország,

ezzel is növelve az ilyen típusú védőoltás mennyiségét az országban – közölte az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Müller Cecília elmondta,

hétfő hajnalban újabb, 280 ezer adag orosz Szputnyik V védőoltást tartalmazó szállítmány indult el Budapest felé.

Ebből a mennyiségből 100 ezer adag a második oltásként beadható vakcina és 180 ezer az első dózisú oltóanyag. Ez jelentős szállítmány, amellyel nagymértékben növelhető a beoltottak száma - hangsúlyozta a tiszti főorvos. Az oltási adatokról szólva azt mondta, 685 247 ember az első, 251 691 pedig már a második adag vakcinát is megkapta, ezzel a lakosság arányát tekintve Málta és Dánia után Magyarország lett a harmadik legjobban átoltott ország Európában.

(MTI)

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsoltkom2
2021. március 01. 15:53
"Müller Cecilia: Erőteljes immunválaszt vált ki a kínai vakcina" A szellemi frissességével előadottan, nagyon is erőteljes az a válasz. "A súlyos, szövődményes, halálos megbetegedést már az első vakcina beadása is elősegíti – és ebben áll ennek a stratégiának a módosítási elve is." https://bit.ly/3uHt0jI Az a kérdés most már csak, hogy képviseli-e Orbán érdekeit valahai szándékosan. Ugye volt már egy elrontott címzésű e-mailje.
Világlátó
2021. március 01. 15:18
Látom, nem érted. OVI szerez. Eddig megvan? Gyurcsótány uszít. Ez megvan? A hergeléshez nem kell kormányon lenni. Ééééérteeem???
írmag
2021. március 01. 14:45
Szerencsétlen ellenzéki baloldal, nem úgy szeretnénk választást nyerni, hogy nem oltatva magatokat, családostul kiirtjátok magatokat. Aki magyar velünk tart és beoltatja magát!
I.E.D.
2021. március 01. 14:24
Mellékhatásként pedig erőteljesen javítja a NER közeli fürkészők és portyázók bankszámla egyenlegét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!