A hétvégén 74 ezer 60 év alatti krónikus beteget oltanak be a kórházi oltópontokon

2021. március 03. 13:26

Müller Cecília: Most, hogy nagyobb mennyiségű oltóanyaggal rendelkezünk, meg tudjuk valósítani a kampányszerű oltást.

2021. március 03. 13:26

Szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget tervezünk beoltani a kórházi oltópontokon az AstraZeneca oltóanyagával, az érintettek csütörtökön sms-ben kapják meg az oltópont helyét és az oltás idejét – mondta az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília hozzátette: most, hogy nagyobb mennyiségű oltóanyaggal rendelkeznek, meg tudják valósítani ezt a kampányszerű oltást, hogy minél gyorsabban kialakuljon a járványügyi számok tükrében nagyon fontos egyéni védelem. Az országos tisztifőorvos azt kérte azoktól, akik megkapják az sms-t, hogy töltsék le a koronavírus.gov.hu oldalról a beleegyező nyilatkozatot és kitöltve vigyék magukkal az oltóhelyre, továbbá, hogy a betegek pontosan érkezzenek az oltóhelyre.

(MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ginacica
2021. március 03. 21:34
az esetszám önmagában nem mond semmit. mondjuk hivatalos 5000-es esetszámnál azok közül meghal 5 ha egészséges volt és meghal 150 ha mind alapbeteg volt.
ginacica
2021. március 03. 17:03
Müller Cecília kijelentéséről az jut az eszembe, hogy a puding próbája az evés. Amennyiben ugyanis azokat oltják akit kell (elsősorban az alapbeteg időseket, majd ugyanőket le negyvenig), akkor a halálozások számának heteken belül töredékére kell csökkennie! Egy egészséges emberhez képest egy alapbetegnek 30-szoros esélye van exitálni. Ha egészséges embereket oltogatnak, akkor alig változik a halálozási statisztika. Ha keverten, akkor tompul, de nem radikálisan. Majd meglátjuk. Jobb, ha jól teszik, mert ez eredmény magától fog beszélni, bárki helyett. Egészségest oltani kidobott pénz, elégtelen eredmény, a járvány erejének konzerválása.
aleb19
2021. március 03. 15:56
ez qrva keves...hany millio magyar nyugger is van?
CyberG
2021. március 03. 15:49
Közben itt Ausztriába, miközben mind a tanulmányaim, mind pedig a mellet végzet munkám folytán kiemelt csoportba vagyok, ehez képest legkorábban 3 negyedbe kapom meg az első oltást. Először közölték velünk decemberben, hogy kiemeltként/stratégiai ágazatként egy külön listára iratkozzunk fel, és nem iratkozhatunk fel az általános listára, sőt miután feliratkoztunk a speciális listánkra nem lehet visszamondani az oltást(ami egyébként jogi és orvos etikai oldalról teljes abszurditás). Oké megtettem, 2 hete jött a hír bocsi a nem érkező vakcinák miatt új oltási terv van, ezért törölték a mi listánkat, és iratkozzunk fel az általános listára.... Amin kb. 25 csoport van, a betegségektől, a nagy családban élőkön át egészen a fodrászig meg a masszőrig, de mi a stratégia ágazatokban dolgozok nem szereplünk rajta, nem vagyunk kiemelve miután, amikor a listát kitalálták nekünk még külön listánk volt. Így most az egyéb kategóriába esünk... Ergo most még a szomszédasszony kiskutyáját is előbb oltanak, mint minket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!