Kissé káoszos lett a Kékestető

2021. január 03. 20:59

A megfagyott lankákon való csúszkálás életveszélyessége ellenére rengetegen töltötték az év első napjait a hegyen.

2021. január 03. 20:59
null

Az elmúlt napokban több hírportálon is olvasni lehetett, hogy az emberek tömegével indultak a Kékestetőre, hogy csúszkálással, szánkózással töltsék 2021 első napjait. A Kékestető 1014m Facebook oldala megírta, hogy mit tapasztalnak azok, akik a hírek ellenére mégis úgy döntenek, hogy megkísérlik a feljutást.

„Mentőautó érkezik, hogy egy sérültet levigyen a hegyről, aztán szirénázó rendőrautó húz el a hegyoldalon araszoló autósor mellett. A sípályát szánkózásra nem lehet használni, ezt senki sem tartja be, ezért

– írja az oldal.

Hó helyett tükörjég

Az idei, meglehetősen enyhe tél miatt összefüggő, síelésre alkalmas hó nem borítja még a Kékestetőt sem, ellenben a műhó megfagyott, így a szórakozni vágyók tükörjégen csúszkálnak. Bár a pálya tetején feliratokkal is nyomatékosították a szánkózás tilalmát, ám az emberek „csúsznak mindennel: műanyag fólián, bobbal és persze szánkóval. Mivel a pálya tükörjég, sem megállni nem lehet rajta, sem irányítani nem könnyű a szánkót.”

Életveszélyes kikapcsolódás

Amikor a Budapest környéke hírportál munkatársai a helyszínen jártak, percenként történtek balesetek. Leginkább az „utóléréses” ütközések voltak gyakoriak, mely során a hátulról, nagy sebességgel érkező szánkó beérte az elől poroszkálót, majd felöklelte.

„Az ország legmagasabb hegye január 2-án, szombaton megtelt. Autóval a budapesti dugókat megszégyenítve csaknem másfél órát kellett araszolni a hegyi úton, hogy elérjék az autósok a parkolót, mások inkább a sáros erdei utakon álltak meg és gyalog indultak felfelé. Néhány vendéglátóhely előtt hosszú sorok kígyóznak, délután egykor már egy hot-dogot sem lehetett kapni a sípálya melletti hüttében”– világosan látszik tehát, hogy a hegy nincs felkészülve egy ekkora, az előző évek tapasztalatait figyelembe véve szokatlan vendégsereg fogadására.

Címlapkép: Facebook

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. január 04. 17:53
Sok a hófúvás meg a lavina ilyenkor januárban.
zakar zoltán béla
2021. január 04. 13:45
Új prolitoxikus réteg.
74bro
2021. január 04. 11:19
Nem az egyéni, hanem a faji túlélés ösztöne hajtja ragály idején az embereket: tovább kell adni a géneket, mielőtt az egyén esetleg belepusztul a kórba. Az év második felében garantáltan több gyerek születik majd, mint tavaly ugyanabban az időszakban. Mert ha nem is volt igazi ragály, a fílinget azért megteremtették nekünk.
viewty
2021. január 04. 06:41
Az emberek egy részében kevés információ tapadt meg földrajzból. Megjegyezték a Kékestetőt, slussz. Bármilyen sátoros ünnep jön, megindulnak oda. Meg aztán a facebookon mérsékelten menő noname helyekről posztolgatni, szvsz ezért az invázió. Pedig a Kékesről a panoráma szerintem csak erős közepes. Dobogókő is nagyon megy. Onnan valamivel szebb a kilátás, kár, hogy gazdátlan és rendezetlen az egész, a kitört üvegű, leégett (?) szálloda lomjai szanaszét az erdős részen, a népek mégis rá vannak kattanva a káoszra. Sokkal jobb - és gyakorlatilag alig látogatott - helyek vannak. Az a trükk, hogy ezekre nem lehet kényelmesen felautókázni (hála a magasságos Istennek).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!