Budapesten épülhet ki Európa egyik vezető innovációs központja

2021. január 05. 11:58

Folyamatosan érdeklődnek Magyarország iránt a nemzetközi IT-befektetők – számolt be tapasztalatairól a Portfolio-nak Tessényi András, a Supercharge vezérigazgatója.

2021. január 05. 11:58
null

Jelentős nemzetközi expanzióra készül a Supercharge, aminek a megvalósítását a cég egy hazai bázisú, de nemzetközi piacokra fókuszáló digitális innovációs központ kiépítésében látja – írta meg a Portfolio. Hozzátették: a magyar digitális innovációs ügynökség munkája a gyakorlatban leginkább úgy írható le, hogy nagyvállalatokat segít digitális megoldásokkal abban, hogy klasszikus szolgáltatásaikat az új fogyasztói igényekhez alakítsák és a világot a telefonjáról menedzselő generációk számára is vonzók maradjanak. A Supercharge egyrészt mobil és webes alkalmazásokat tervez és fejleszt, másrészt komplex stratégiai kihívásokra keres megoldásokat például a bankszektornak, vagy a telekommunikációs és energiaipari vállalatoknak. A cég most extra lendületet kaphat, és hangsúlyosabban lehet jelen a skandináv piacon, egy új szakmai befektetői partnerrel – írják.

Kulturális közelség, képzett szakemberek, világszínvonalú mérnökcsapat hazánkban

A Portfolio hangsúlyozta: a nagyvállalati digitális fejlesztésekben nemzetközileg is egyre meghatározóbb ügynökség vezetője szerint Magyarország rendkívül vonzó lokációnak számít, hiszen magas hozzáadott értékű IT-szolgáltatást tud nyújtani, magasan képzett szakemberekkel rendelkezik, világszínvonalú mérnökcsapatokat lehet nálunk felépíteni. Ráadásul kulturálisan is közel állunk az amerikai, brit, vagy nyugat-európai megrendelőkhöz, ezért nyílt az elmúlt években számos, akár több száz fős IT-központ Budapesten és a nagyvárosokban. A portál megírta, hogy a cég ügyfélkörének túlnyomó többsége nagy nemzetközi cégekből áll, ezért a Supercharge látványos növekedése is főleg ezekből a megrendelésekből következik. A fejlődés következő lépése azonban egy szakmai partner támogatását is igényli:

„Szeretnénk elsősorban Európában a vezető digitális innovációs partnerek közé tartozni. De csak önerőből oda eljutni meglehetősen sokáig tartana, ezért gondolkoztunk el azon, hogy keressünk egy új tulajdonosi partnert” – mondta el a vezérigazgató.

(Portfolio)

Kép forrása: a Supercharge Facebook-oldala

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2021. január 05. 16:53
Hat, het, fog, lehet, majd, talán... Ááásít!!
nempolitizálok
2021. január 05. 13:58
Na kb. ez az a téma, amihez egy libsi nem nagyon tud érdemben hozzászólni. Az informatikus nem egy olyan szakma, amit ki lehet seggelni, ráadásul kényelmesen, jó sok halasztással és állami pénzen. Amúgy az informatika alapja a jó matematikai képzés, ez pedig nálunk közismerten erős. Ha megnézünk egy statisztikát, nagyon látványosak vannak a youtube-on, mióta nemzetközi versenyek vannak, Magyarország benne van az első ötben, létszámra kivetítve pedig abszolút első. Amúgy fizika, kémia dettó.
magichorze
2021. január 05. 13:06
Hazugság!!!444 Mindenki tudja, hogy itt csak mészároslőrinc tudja megfizetni az egyetemet, ami le van rohasztva és elvesztette autonómiáját.
Zsolt75
2021. január 05. 13:03
Ez azé' van, mer a Lőrinc vett ilyen invációs gépeket, és ő gyárcsa majd mindet. A mi pénzünkbő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!