Koltai Róbert: Vidnyánszky szétveri a szakmát

2020. szeptember 08. 09:42

Azzal a hatalommal, amit megszerzett – írta meg a 24.hu az RTL Klub videója alapján.

2020. szeptember 08. 09:42
null

„Fel vagyok háborodva, mert odajártam a Színművészetire” – kezdi az RTL Klubnak szánt nyilatkozatát Koltai Róbert, színész-rendező, aki szerint Vidnyánszky Attila szétveri a szakmát azzal a hatalommal, amit megszerzett. Koltai szerint hatalmas probléma, hogy a csodálatosnál csodálatosabb tanárainkat megkérdőjelezik. Visszamenőleg! Megjegyzi: a fiatalok teljesen jogosan fellázadtak az ellen, hogy ilyen statáriális hirtelenséggel lerohanták az egyetemet, mindenféle hazug ürügyekkel. A színháznak egyféle ideológiája lehet: a színház.

 

Koltai Róbert szerint annyira egyértelmű a helyzet, hogy Vidnyánszky ellen még azok is fellázadtak, akik az „ő darabjaiban játszanak.” A SZFE-ről pedig azt mondja Koltai, hogy lehet, hogy kicsit zártabb, mint ami lehetne, de hogy a munkáról szól, meg a szeretetről szól, az biztos. És a tehetségről szerintem. Mindig is erről szólt, a nehézségével együtt – írta a 24.hu.

 

Összesen 301 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. szeptember 10. 12:50
Koltai Róbert: Vidnyánszky szétveri a szakmát " Koltai és a SZAKMA... egy vérből valók vagynak...
syphax
2020. szeptember 09. 23:06
A koltayrobi féle szabványgondolkodástérben: SZAKMA = AZ AHHOZ A BRANCSHOZ CSŐDÜLT ZSIDÓK!!!
konfucius
2020. szeptember 08. 22:46
Kedves Koltai, egy egész szakmát nem lehet szétverni. Mármint kicsit gondolkozzunk már, hogy mit beszélünk. Senki nem hozott olyan törvényt vagy egyéb intézkedést, amivel a színészek munkája ellehetetlenülne. Az, hogy egy egyetem fenntartója kuratóriumi formára vált, a szakmának, amiben felnőtt emberek vannak, 5-10-20-50 éve a pályán, semmi de semmi baja nem lesz. Nem kellene összemosni az egész szakmát azzal, hogy egy egyetemet - szerinted - szétvernek. Ennyiben maradjunk. Ne tessék hülyének nézni azt, akiknek játszunk. A másik kérdés pedig, hogy vajon az egyetemet valóban szétveri-e bárki. Szerintem igen. De az nem Vidnyánszky. Éppen ellenkezőleg: azok verik szét az egyetemet, akik nem hajlandóak tanulni vagy tanítani az egyetemen. Ezt pedig nem indokolja, hogy nektek nem tetszik Vidnyánszky. Magánügy, hogy nem tetszik. A tudása megkérdőjelezhetetlen, ahogy az ország, a nemzet iránti szeretete is. Ezt ne keverjük össze azzal, hogy ti nem szeretitek őt, illetve ki nem állhatjátok azt a szellemi alapállást, amit ő vall. Ez magánügy, a ti egyéni problémátok. Mi is nehezen viseltük, hogy örökké titeket kell politikailag is hallgatni, hogy ti formáljátok mindenki véleményét, egyoldalúan a saját politikai hiteteknek megfelelően. Vidnyánszky nem akar titeket kiszórni onnan, pusztán szeretne plurálisabbá tenni a szektásan bezárt fészketeket, mindenki, a köz javára és érdekében egyébként, mert hogy ez lenne a cél. Nem minden színészpalánta libsi, nem mindenki akar tőletek politikailag orientálódni, pláne nem szocializálódni. Viseljétek el, hogy ezentúl nem csak nektek lesz lehetőségetek. És ne tessék hazudozni. Tessék visszatérni a becsületes és jó szakmai munkához.
samesz38
2020. szeptember 08. 20:18
CSAK KÖZLÖM!!! A MANDINERT VALAKIK MEGHEKKELTÉK!!! NÉZZÉTEK MEG A LÁJKOKAT. ÓCSKA T.TŰ LIBERNYÁK SÖPREDÉK.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!