Három megyében senki nem halt bele a vírusba – közzétették az aktív fertőzöttek és az áldozatok területi bontását

2020. július 16. 17:49

Az aktív esetek és a halálos áldozatok többsége is budapesti.

2020. július 16. 17:49

Csütörtök délután a koronavírus.gov.hu tájékoztatási honlapon közzétették a magyarországi halálos áldozatok és aktív fertőzöttek megyénkénti eloszlását.

Magyarországon eddig összesen 4279 új koronavírussal fertőzöttet azonosítottak. A fertőzöttek 51%-a 60 év feletti, 57%-uk nő, 42%-uk férfi. A védekezés első szakasza sikeres volt, az időben meghozott intézkedéseknek köszönhetően elkerültük a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket. Az aktív fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma az elmúlt időszakban fokozatosan csökken. Az új fertőzések száma az elmúlt hetekben stagnál, egyelőre nem nőtt kiugróan, és a most életbe lépett beutazási korlátozások célja is az, hogy ez így maradjon, a vírust ne hurcolják be külföldről és a járvány ne lángoljon fel. A kormány célja, hogy csak a legszükségesebb korlátozásokat tartsa fenn – kezdi a beszámolót az oldal.

Az aktív fertőzöttekre vonatkozó diagram adataiból aztán kiderül: a legtöbb aktív eset július 16-án Budapesten volt. A fővárost Zala megye követte, majd  Pest megyével folytatódott a sor. Utóbbiban már száz alatt van az aktív esetek száma. Négy olyan megye volt (Baranya, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna), ahol egyáltalán nem volt aktív fertőzött, de Békésben és Veszprémben is csak egyet-egyet regisztráltak. Minden ötödik aktív beteg kórházban van, és jelenleg 5-en szorulnak lélegeztetőgépre.

„Az elhunytak száma 595 fő, az elmúlt öt napban nem történt új haláleset.  Az elhunytak 93%-a 60 év feletti, 6 fő elhunyt a 30-39 éves, 10 fő elhunyt a 40-49 éves és 24 fő az 50-59 éves korcsoportba tartozik. Az elhunytak 96%-a krónikus társbetegséggel küzdött. Az elhunytak 60%-a budapesti, ezt követően a legtöbb COVID-19 fertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetet Pest, Fejér és Komárom-Esztergom megyében regisztrálták. Három olyan megye van, ahol a eddig nem történt halálozás: Békés, Vas, és Hajdú-Bihar” – közli a kormányzati honlap.

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2020. július 18. 18:59
A ballibes média és Kamugeri hazugságainak cáfolata: Az új koronavírus fertőzés lappangási ideje egytől 14 napig terjed. Tehát amennyiben egy intézményben ápolt koronavírusos betegnél ez idő alatt jelentkeznek a fertőzésre jellemző tünetek, akkor nem lehet megmondani, hogy az adott intézményben fertőződött meg, vagy már a lappangási időben került felvételre. Ezért valótlan és félrevezető azt állítani, hogy minden negyedik koronavírusos beteg kórházban fertőződött meg, illetve 260, többségében idős, krónikus betegségtől szenvedő ember ezért halt meg. (A nemzetközi előírások szerint minden olyan esetet kórházi fertőzésnek kell minősíteni, amelynek tünetei 48 órával a kórházba történt felvétel után jelentkeznek, függetlenül attól, hogy hol fertőződött meg a beteg.)
realista
2020. július 17. 11:22
Az hogy lehet, hogy Baranya, Tolna, Jász-Nagykun-Szolnok, és Somogy megyékben nem volt aktív fertőzött, de elhunytak viszont voltak?
formaegy
2020. július 17. 09:14
No akkor. A szélhámos Karácsony Bp-je. 360 fő elhunyt. (ebből - Bp.P.uti id otth.: 52fő? amiről tudunk) Az egész országban elhunytak: 235 fő. Bp: 360 fő (kb. 2millió) Vidék: 235 fő (kb. 8millió) Természetesen a ballibesek mint mindig a rombolók, megsemmisítők, férgek oldalán állnak. Génjeikben hordozzák.
Senki Alfonz
2020. július 16. 21:21
Azért furcsa ez a statisztika, mert ki kellene venni belőle az öregotthonokat. Borsod megyében a borsodnádasdi otthonban haltak meg sokan. Ez rontja a megyei átlagot. Most volt egy tömegbuli Mezőkövesden és Sátoraljaújhelyen, ahol sokan megfertőződtek, ők így rontották a statisztikákat. A megoldás tehát: TELEPÜLÉSEKRE LEBONTOTT STATISZTIKÁKAT!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!