Megkezdődött az egészségügyben dolgozók szűrése az SZTE-n

2020. június 08. 16:49

A dolgozói szűrésen való részvétel minden egészségügyi munkatársnak ajánlott – olvasható a közleményben.

2020. június 08. 16:49

A közlemény szerint Magyarországon a szegedi egyetem az első felsőoktatási intézmény, amely a társadalmi felelősségvállalás jegyében széleskörűen és szervezett formában biztosítja mintegy 4500 munkatársa vizsgálatát. Az ingyenes dolgozói szűrés során minden, az SZTE-n dolgozó egészségügyi és az egészségügyben dolgozó munkatárs – köztük az orvosok, az ápolók, a szakasszisztensek és a takarító személyzet – részére a vírus örökítőanyagát kimutató PCR-tesztet és a fertőzés lezajlását mutató immunglobulin-mérést biztosít az intézmény.

A dolgozói szűrésen való részvétel minden egészségügyi munkatársnak ajánlott.

A mintavétel a már kiképzett dolgozók bevonásával szervezeti egységenként, illetve a kijelölt központi mintavevő helyeken zajlik. A minták kiértékelését az egyetem – a Nemzeti Népegészségügyi Központ által akkreditált – klinikai mikrobiológia diagnosztika intézet végzi. Az eredményeket az egészségügyi informatikai rendszerben (MedSol) és az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Térben (EESZT) közlik – áll a közleményben.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia
2020. június 08. 18:06
Magyarországon az összes többi helyen nincs erre pénz. Gondolom,Orbánt már vagy' százszor tesztelték,mert ő megérdemli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!