Oktatóvideókkal segíti az érettségizőket a Magyarságkutató Intézet - Jó Hírek

2020. április 06. 08:55

„Az előadók középiskolai, egyetemi tanárok, az egyes tudományterületek kiváló képviselői, akik személye garancia a minőségre”

2020. április 06. 08:55

Oktatóvideókkal segíti a végzősöket a Magyarságkutató Intézet a koronavírus-járvány idején, az Érettségi plusz című előadás-sorozat célja az iskolában megszerzett ismeretek összefoglalása és kiegészítése – írta a Magyar Nemzet hétfőn.

A lap kiemelte, hogy a járvány okozta kényszerű helyzetben egyre népszerűbbek az online képzési felületek, sok intézmény állt át digitális tartalmak készítésére. A Magyarságkutató Intézet is bekapcsolódott a digitális tanrendbe. Horváth-Lugossy Gábor főigazgató a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott, hogy eredményeikkel, „a magyar történelem és múlt kiigazításával, helyes értelmezésével” előszeretettel célozzák meg a fiatalokat a modern kommunikációs csatornákon.

Az Érettségi plusz című sorozat történelemből, valamint magyar nyelv és irodalomból segíti a felkészülést. A videókat bárki megtekintheti a Magyarságkutató Intézet honlapján (mki.gov.hu), Facebook-oldalán vagy YouTube-csatornáján. „Az előadók középiskolai, egyetemi tanárok, az egyes tudományterületek kiváló képviselői, akik személye garancia a minőségre” – mondta Horváth-Lugossy Gábor a Magyar Nemzetnek.

(Nyitóképünkön Horváth-Lugossy Gábor látható. A kép és a hír forrása: MTI)

Ön is kezd telítődni a vírus-, járvány- és karanténügyi rossz hírekkel, nyomasztással, horrorsztorikkal? A Mandiner új hírsorozatba kezd, melyben – többek között – hazai és nemzetközi pozitív fejleményeket, sztorikat, a szolidaritás és együttműködés példáit fogjuk hangsúlyosan bemutatni. Indul tehát Jó Hírek rovatunk!

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olvaso9
2020. április 06. 14:13
Nocsak. Folytasd a felsorolást.
belpestilibsi
2020. április 06. 12:08
remélem ebben már arról lesz szó, hogy a Sziriuszról jöttünk!
jött a csősz és mindenkit hazazavart
2020. április 06. 11:24
belenéztem az előadásokba. a törekvés dicséretes, de a diákok ettől be fognak aludni. mintha nem telt volna el az utóbbi 30 év, mintha a közoktatás március közepes óta nem tért volna át a nagyrészt digitális távoktatásra. hosszú, monoton előadások nem túl érdekfeszítő módon, olyan diákkal, vázlatokkal, aminél ma már egy felsős is jobbat csinál. mind technikailag, mind formáját tekintve. Tessenek egy frissebbet!:)
nyugatiszél
2020. április 06. 10:52
Magyarságkutatók! Végezzétek el a barguzini csontok genetikai tesztelését! Öntsünk tiszta vizet a pohárba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!