Május végéig meghosszabbították a rezsiutalványok felhasználási határidejét

2020. február 19. 14:49

A kormány 2019-ben biztosította a 9 ezer forintos rezsiutalványt a nyugdíjasoknak, amit a gazdaság jó teljesítménye tett lehetővé.

2020. február 19. 14:49

A kormány két hónappal, május 31-ig meghosszabbította a rezsiutalványok felhasználási határidejét – közölte a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hivatala szerdán az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a nyugdíjasok eddig a rezsiutalványok mintegy 92 százalékát használták fel 20,5 milliárd forint értékben. Tízből kilenc utalványt a Magyar Postán váltották be, míg a fennmaradó részt közvetlenül a szolgáltatóknál használták fel.

A kormány 2019-ben biztosította a 9 ezer forintos rezsiutalványt a nyugdíjasoknak, amit a gazdaság jó teljesítménye tett lehetővé.  A rezsiutalványokat földgáz- és villamosenergia szolgáltatás kifizetéséhez lehet felhasználni. A befizetésnél az utalványokon szereplő összeget kiegészíteni csak készpénzzel lehet, bankkártyával nem. Az utalvány készpénzre nem váltható – olvasható a közleményben. A rezsiutalványokról érdeklődni a 1818-as kormányzati ügyfélvonalon lehet.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia
2020. február 19. 16:00
Tehát 8% külföldön élő Fidesz szavazó,aki nem tudja fölhasználni.
Menhetten
2020. február 19. 15:18
Gondolom halottak, csak az adatbázis frissítés maradt el. De ha belegondoltok, ez így volt a leggazdaságosabb: a szavazatuk is leadták, és a pénz is megmaradt. A nyugdíjbiztosítónak szerintem nincs dunsztja arról melyik kuncsaftja lélegzik még. A túlélőket futtatják mindenért. E-kormányzat ( E-napló, E- engedély) vagy mi, vagy még nem értek haza a hónapokig húzódó nyaralásukból... Talán nem utalványokkal, "szép" kártyákkal meg krumplival kellene megalázni a népet, hanem normális fizetést meg nyugdíjat adni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!