Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Hollik: Súlyos, elfogadhatatlan hibák vezettek a győri kettős gyermekgyilkossághoz

2019. december 19. 23:03

A kormányszóvivő a bíróságok kapcsán kitért a Szeviép-ügyre is.

2019. december 19. 23:03

Súlyos, elfogadhatatlan hibák vezettek a Győrben történt kettős gyermekgyilkossághoz – mondta Hollik István kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában. Közölte: két hiba biztosan történt. Az egyik, hogy a vádlott tíz év helyett öt évet kapott. A másik hiba az volt, hogy le sem ülte az öt évet, feltételesen szabadlábra helyezték.

A kormány mindent megvizsgál annak érdekében, hogy még egy ilyen tragédia ne történhessen – mondta a kormányszóvivő, hozzátéve: az Országos Bírósági Hivatalnak ki kell vizsgálnia az esetet. A Kúriának olyan jogegységi határozatokat kell hoznia, amelyek iránymutatóak a bíróságok számára, hogy ilyen tragédia még egyszer történhessen meg – tette hozzá.

Szeviép-ügy

Kitért arra is, hogy a Szeviép-ügyben erősen felmerül a bírói korrupció gyanúja. Az ügy arról szól, hogy Botka László, szegedi polgármesterként nagy építőipari beruházásokat írt ki, amelyeket a Szeviép nyert el. A cég megkapta a pénzt az önkormányzattól, az alvállalkozókat viszont már nem fizette ki. Volt olyan alvállalkozó, aki önkezével vetett véget életének, mert nem jutott pénzéhez - közölte a szóvivő, hozzátéve: tragédiák kísérték az ügyet.

Hollik István szerint a bírósági szervezeteknek reagálniuk kell a történtekre, mert nem mehet minden úgy, ahogy eddig zajlott az igazságszolgáltatásban. Tenniük kell valamit, hogy a független igazságszolgáltatásba, a bírókba vetett bizalom helyreálljon – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
toef36
2019. december 20. 10:33
Remélem, felelősségre vonják az "igazságszolgáltatás" bűnözőit... Két kisgyermek halála szárad a lelkükön...
zakar zoltán béla
2019. december 20. 09:20
Ezeknek béremelés???!!!
airmax
2019. december 20. 08:47
No itt az eredménye a soros féle civil szervezetek bírákat érzékenyítő kurzusainak....
koronaszepe
2019. december 20. 08:25
"a alkalmazottal elveszítik a munkásukat,stb.?"= az alkalmazottak elveszítik a munkájukat, stb.?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!