Könyvtárbuszt adtak át Egerben

2019. szeptember 13. 13:22

Ki kell törni a megszokott keretekből és az intézmények falai közül más módon kell a kultúrát eljuttatni az emberekhez – fogalmazott Fekete Péter.

2019. szeptember 13. 13:22

Heves megye 23 települését rendszeresen látogató és ott mobil könyvtári szolgáltatásokat nyújtó, korszerűen felszerelt könyvtárbuszt adtak át pénteken Egerben. Az eseményen Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár arról beszélt: fontos a könyvtárak közötti együttműködés és az ország kulturális kincseinek minél szélesebb körű megismertetése.

Rámutatott arra, hogy a Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg után Heves megyére is kiterjedő könyvtárbusz-program azt üzeni, hogy ki kell törni a megszokott keretekből és az intézmények falai közül más módon kell a kultúrát eljuttatni az emberekhez. A különlegesen felszerelt, modern jármű megjelenése kéthetente érkezik majd az érintett hevesi települések lakóihoz, kiemelten a fiatalokhoz – fogalmazott.

(képünk illusztráció)

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2019. szeptember 13. 19:40
"Könyvtárbuszt adtak át Egerben" Felmérés: - Ön olvas? - Igen. - Miért? - Mert művelt szeretnék lenni. - Ön olvas? - Nem. - Miért? - Mert számomra a Párt adja az eligazítást, szép narancsszínű brosúrában.
Akitlosz
2019. szeptember 13. 17:56
Kell is a busz. A könyvek ugyanis nehezek és sok helyet is foglalnak.
Box Hill
2019. szeptember 13. 16:00
Könyvtárbuszt életemben először az ausztráliai bevándorlótáborban láttam és használtam 1975-ben. Örülök, hogy végre Magyarországra is elérkezett.
annamanna
2019. szeptember 13. 15:03
"kiemelten a fiatalokhoz – fogalmazott." Nekik ott van az internet. Nem igazán fogékonyak, persze próbálkozni lehet. Célzottan inkább az idősekhez kellene elvinni a könyveket, bár mostanra már a facebookot is jórészt leuralták a nyugdíjasok. De összességében tényleg nagy hiba, ha megszűntek a falusi művelődési házak (ahol volt könyvtár-részleg is, meg filmvetítés, programok), mert az valamiféle közösségi élményt is biztosított, amire egy könyvtárbusz esetében már kevésbé van lehetőség. Persze, a semminél egy könyvtárbusz is sokkal több.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!