Vádat emeltek Simonka György ellen

2019. augusztus 21. 18:27

A költségvetési csalási ügyben Simonka Györgyön kívül, 32 másik ember ellen is vádat emeltek.

2019. augusztus 21. 18:27

Vádat emeltek Simonka György országgyűlési képviselő és harminckét társa ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzmosás elleni információs irodájának feljelentése alapján indult ügyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés tavaly ősszel felfüggesztette. Ezután az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Simonka Györgyöt, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését – írták.

A vádirat lényege szerint Simonka György és társainak tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult.

A Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben szerdán harminchárom ember ellen emelt vádat, akik közül csak Simonka György közszereplő. A vádlottak valamennyien szabadlábon védekeznek – olvasható a KNYF közleményében.

(MTI)

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2019. augusztus 22. 23:25
Jájj szentem bogaram! Nanááá ártatlan... Majd viszik a balhét a talpnyalói...bocs....üzlettársai. Ezek mind ártatlanok mint a qrva amelyik még szűz. ...és ezt a trógert kitüntették Békésben, meg fizetett hirdetésben ( amit a felesége fizetett...vajh mé ő?...) dicsekedett az orbán mellett vigyorogva fogadáson a várban fotóval.
catalina9
2019. augusztus 22. 18:19
Vádat emeltek Simonka György ellen! Helyes!!!
Mich
2019. augusztus 22. 10:43
Derüljön ki az igazság. Ennyi.
reader
2019. augusztus 21. 21:50
Szijjártó is gyanúsított? Csak mert az indexen "Az ügyészség vádat emelt a fideszes Simonka György és társai ellen" címmel egy kép van Simonkáról és róla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!