Most Ön is lehet kém!

2019. május 08. 09:43

Nyilvános állásbörzén keres munkatársakat keres a polgári hírszerzés – adja hírül a szakmák portálja, az Orientpress.

2019. május 08. 09:43

A portál szervezésében megvalósuló állami állásbörzén a következő feladatkörökre keresnek a magyar érdekek iránt elkötelezett embert: műveleti tisztet, azaz a klasszikus értelemben vett hírszerzőt, értékelő elemző tisztet, valamint technikai-informatikus tisztet, de a karbantartáis-üzemeltetési területre is várnak kollégákat.

A hírszerző feladatköre – az Információs Hivatal (IH) ismertetése szerint – a következő: célja, hogy megtalálja és együttműködésre megnyerje azokat a személyeket, akik védett információkhoz hozzáférnek. Mint írják, ez a munka sok utazással és tárgyalással, valamint ezek alapos előkészítésével jár. Szerintük az ideális műveleti tiszt könnyen teremt kapcsolatot másokkal, talpraesett, gyakorlatias, elfogadja az esetenkénti rugalmas időbeosztást, jól feltalálja magát különböző helyzetekben, ugyanakkor a terepmunka előtt és után pontosan adminisztrálja tevékenységét. A pozícióra mesterszakot végzett közgazdászok, nemzetközi kapcsolatok szakértői, politológusok, jogászok és bölcsészek jelentkezését várja az IH.

Az értékelő-elemző tiszt az IH megfogalmazása szerint saját szakterületén részletes és átfogó ismeretekkel egyaránt rendelkezik, átlátja a történéseket és azok kiváltó okait. Akár hiányos információk alapján is képes helyes következtetéseket levonni, meglátni az összefüggéseket. Ehhez szükséges a lényeglátás képessége, az elemzői érzék és a megfelelő íráskészség. Itt nem említenek szakmákat, illetve végzettségeket.

Technikai-informatikus tiszt pozíciójába olyan jelentkezőket vár az IH, akik lépést tartanak a folyamatosan fejlődő informatikai-műszaki trendekkel, de szívesen kipróbálnak teljesen új lehetőségeket is. Erre alapdiplomával rendelkező villamosmérnökök, mérnök-informatikusok, alkalmazott matematikusok és távközlési mérnökök jelentkezését várják.

Tiszthelyettesi és zászlósi beosztás betöltéséhez követelmény a középiskolai végzettség, emellett bizonyos munkaköröknél a szakirányú végzettség – emeli ki az Orientpress cikke.

Ha tehát olvasóink közül valaki kedvet kapna a kémkedéshez, akkor irány a Vasúttörténeti Park, május 15-én, a II. Állami Vállalatok Állásbörzéje!

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
viewty
2019. május 08. 17:39
Kém... ugyan már! Nevezzük nevén: besúgó, spicli...
uhn1989
2019. május 08. 15:22
https://www.youtube.com/watch?v=U9FzgsF2T-s
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!