Fellép az ártó szellemek ellen Aba polgármestere

2019. március 07. 12:08

Kossa Lajos szinte sámánként vezeti városát.

2019. március 07. 12:08

Aba város polgármestere, Kossa Lajos a 2019. január 23-i testületi ülésen új hagyományt jelentett be: ezentúl tibeti hangtálakkal fognak nyugtázni minden testületi döntést, az ülések kezdetén pedig gyertyát gyújtanak az ártó szellemek és az ellenzéki negatívság ellen.

Kossa jelképesen leültettea képviselőtestület asztalához Széll Kálmánt, Mahatma Gandhit, Martin Luther Kinget és a dalai lámát is, hogy segítsenek.

Lehet, hogy Kossa Lajosra ráfér a szellemek segítsége, ugyanis vádiratában felfüggesztett börtönbüntetést kért a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség – írja az orszagszerte.atlatszo.hu. A vád szerint a polgármester éveken keresztül, fizetési és vásárlási előleg címkézéssel éveken át számos alkalommal vett fel a település pénztárából kisebb-nagyobb összegeket, összesen több mint 10,7 millió forintot. A város jegyzője felmondott, a helyére viszont nem került másik, míg végül ki nem jelölt egyet illetékességből a kormányhivatal. Az új jegyző érkeztével napvilágot láttak a pénztárbizonylatok is, a képviselőtestület pedig fegyelmi eljárást kezdeményezett a polgármester ellen. Kossa Lajos a botrány elkerüléséért a 10,7 milliót egy összegben visszafizette a város kasszájába.

Az üggyel foglalkozó Fejér megyei FEOL portállal Kossa azt közölte tavalyaugusztusban: „Az igazság a napfény, melyet elrejthetnek a felhők, de a természet rendje gondoskodik arról is, hogy rejtve ne maradjon és ismét fényben tündököljön… Az én lelkiismeretem tiszta és nyugodt, a nyomozás során nemcsak a törvényi előírások rendelkezéseit tartottam be, hanem az Égi Törvényeket is”.

A Fejér Megyei Kormányhivatal a FEOL-ban közleményben utasította vissza az őket kritizáló polgármester kijelentéseit. „Megjegyezni kívánjuk, hogy törvényességi felügyeleti tevékenységünk nem a nyilvánosság bevonásával zajlik, így arról polémiát nyitni az újság hasábjain nem áll szándékunkban. Minden törvényességi megállapításunk kiállta a jogszerűség próbáját, mert vagy a képviselő-testület fogadta el azokat, vagy a bíróság hagyta jóvá. Hivatalunk minden önkormányzat esetében részrehajlás nélkül, szigorúan a törvényességi szempontok figyelembevételével jár el. Így tette ezt és így fogja tenni a jövőben Aba vonatkozásában is”.​

Kossa egyébként polgármesterként elhatározta a helyi virtuális „szeretetpénz” – az abai fABAtka – bevezetését is, a pályázati pénzek lehívását pedig Kék Óceán Gazdaságstratégiának nevezte el. A polgármester a Dél kapuja elnevezésű projektben egy Tudományos és Technológiai Park és a Shambala Gyógyító Központ Abára költözését szorgalmazta.

Hogy Kossa 2019-ben is elindul-e a polgármester-választáson, egyelőre kétséges.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2019. március 07. 19:16
Izgalmas...Könyves Kálmán mit szól ehhez?!
Vainamoinen
2019. március 07. 15:17
A banant a csaladodnak add, ok laknak ketrecben. A zsidok elnek halnak az antiszemitizmusert. (Heller Agnes szerint cuki).
Berecskereki
2019. március 07. 14:53
Gyurcsány klón Gyurcsány: A vudu legyen havadaba vagy tohuvabohu A kígyók kígyóznak A biztos, ha többször bérmálkozunk
Gyéressy Károly
2019. március 07. 14:27
Vagy bolond, vagy szélhámos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!