Helyettes államtitkár: Idén 5,9 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek

2019. január 16. 14:56

Szalay-Bobrovniczky Vince közölte, hogy megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati felhívásai.

2019. január 16. 14:56

Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati felhívásai, a civil szervezetek idén összesen 5,9 milliárd forintos keretösszegre nyújthatnak be pályázatokat – jelentette be a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen szerdán Nyíregyházán.

Szalay-Bobrovniczky Vince elmondta, a felhívások a lebonyolító szervezet, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján (www.bgazrt.hu) jelentek meg. A kiírás szerint a civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására fordítható, úgynevezett összevont pályázatokra 2019-ben 3,5 milliárd, míg a helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatására pedig csaknem egymilliárd forintot különítettek el.

A keretösszegből a civil információs centrumok (cic) támogatására 380 millió, normatív támogatásokra 194 millió forint jut, ezen felül rendelkezésre áll a 832 millió forintot tartalmazó egyedi keret is – közölte a helyettes államtitkár.

Az egyszerűsített támogatások pályázatait február 22. és március 29., az összevont támogatási formára irányuló kérvényeket pedig január 16. és február 21. között lehet benyújtani.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2019. január 16. 15:35
Remélem, jól átvilágítják őket, mielőtt pénzt adnak nekik.
fakocka
2019. január 16. 15:17
Gondolom a CÖF-höz hasonlatos "civil" szervezetekről lehet csak szó.
balbako_
2019. január 16. 15:16
Mik azok a civil információs centrumok? Amúgy a civil szervezetek semmiféle politikával nem foglalkozhatnak szerintem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!