Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna

Magyar Idők: A volt macedón miniszterelnök megkapta a menekültsátuszt

2018. november 20. 14:16

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök megkapta a menekültsátuszt – értesült a Magyar Idők.

2018. november 20. 14:16

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök megkapta a menekültsátuszt – értesült a Magyar Idők.

A lap megkereste a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalt, de a szervezet nem tudta megerősíteni az információt, mondván a hatályos törvények szerint erről csak az érintettnek és az ENSZ menekültügyi főbiztosságának adhatnak tájékoztatást.

Nikola Gruevszki menekültkénti elismerésének jogszabályi feltételei fennállnak – a lap információi szerint ezt állapította meg a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, a volt macedón miniszterelnök által benyújtott kérelem részletes kivizsgálása után.

Úgy tudják, a hatóság megalapozottnak tekinti Gruevszki félelmét, hogy hazájában veszélyben lenne az élete, ugyanis a hatóságok nem biztosítanának neki védelmet, hiszen a kormány – amely a macedón hatóságokat is irányítja – nem demokratikus lépésekkel kívánja korlátozni és elvenni a volt miniszterelnök személyes szabadságát.

A bevándorlási hivatal arra a következtetésre jutott, hogy Gruevszki visszatérése esetén hazájában a politikai múltja és véleménye, illetve az új kormány részéről őt ért koholt vádak miatt a hatalom üldöztetésének lenne kitéve.

(Magyar Idők)

Összesen 479 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2018. november 21. 14:18
A bűnözőket mindenütt hivatalból üldözik, ergó a csákó valóban üldözött. Abban is igaza van,hogy a böriben nem érezné jól magát. Tehát minden stimmel.
afterall33
2018. november 21. 13:39
"A lap megkereste a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalt, de a szervezet nem tudta megerősíteni az információt, mondván a hatályos törvények szerint erről csak az érintettnek és az ENSZ menekültügyi főbiztosságának adhatnak tájékoztatást." Akkor mi, magyar állampolgárok, a "nemzettest tagjai" nem tudhatjuk azt, hogy kinek nyújtunk menedéket? Ez nem tartozik ránk? Biztos erre szavaztak a magyar emberek !?
Daily
2018. november 21. 12:32
Julian Assange esetére emlékeztet aki 2012 óta él Ecuador londoni nagykövetségén, nehogy kiadják Svédországnak, ahol nemi erőszakkal vádolják. Nemi erőszak vádját gyártották ellene Svédországban hol máshol. Ő is bűnöző a baloldal szemében? Még filmet is forgattak róla és "valószínűleg ő napjaink a leghíresebb politikai menekültje”.
formaegy
2018. november 21. 10:32
Azért van annak egy bája, hogy az a ballib veri a fenekét akik valóban egy köztörvényes bűnözőt védenek, sőt!, ez a köztörvényes bűnöző lassan napi szinten látogatja az EU vezetőit, és beleszól Európa "belügyébe"! Egy elítélt köztörvényes bűnöző aki szabadon jár-kel a mai napig! Azt már fel sem sorolom, hogy hány országban folyik nyomozás ellene! Remélem ha M.o.-ra teszi a szaros lábát letartóztatják! https://www.lokal.hu/2018-10-sorost-eliteltek-megis-meguszta-a-bortont/ Figyelmetekbe: 4 bíróság jogerős ítélete!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!