Brutális állami beavatkozástól tart az oktatásban a PDSZ

2016. április 29. 21:37

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint bizonyossá vált, hogy kormány csak az időt húzta, esze ágában sincs megfogadni a minden oldalról áradó kritikus véleményeket, a közoktatást kizárólag hatalmi, politikai, pártpolitikai síkon képes szemlélni.

2016. április 29. 21:37

A kormány brutális beavatkozásától tart a közoktatásban a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). A Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter sajtótájékoztatójára reagálva a PDSZ pénteken azt írta: „Az alapvető követelések durva elutasításáról tanúskodik Lázár János bejelentése, mely az eddig is nyomasztó, az oktatás színvonalát lezüllesztő, s így a jövőt eltékozló állami beavatkozás brutálissá fokozását vetíti előre”.

Állami kézbe veszik a fenntartást és a működtetést, megerősítik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szerepét, és továbbra sem teszik lehetővé a szabad tankönyvválasztást – sorolta aggodalmait a szervezet. A PDSZ vezetője, Mendrey László által jegyzett közlemény szerint bizonyossá vált, hogy kormány csak az időt húzta, esze ágában sincs megfogadni a minden oldalról áradó kritikus véleményeket, a közoktatást kizárólag hatalmi, politikai, pártpolitikai síkon képes szemlélni.

Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján többek között elmondta: Palkovics László oktatási államtitkár azt kérte a kormánytól, hogy vizsgálja felül a vegyes, állami fenntartású és önkormányzati működtetésű intézményi modellt, mert az megbukott. Ezzel kapcsolatban jelezte, hogy jelenleg több mint 500 iskolát működtetnek önkormányzatok. Továbbá a miniszter egyértelművé tette, hogy a tankönyvpiac liberalizálására nincs se szükség, se lehetőség.

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsuhú
2016. május 01. 14:32
Tessék már észrevenni, hogyha a kormány pont az ellenkezőjét tenné annak amit tesz, Mendrey-ék ugyanígy tiltakoznának! Ld. az itteni hőbörgőiket is. Nekik semmi sem jót, semmit sem dicsérnek meg, mindent jobban tudnak.Tökéletes diagnózist állatainak ki magukról. A balliba ellenzéknek életeleme a tiltakozás, mert a frusztrált, bunkó szavazótáborukat csak így tudják megtartani és általuk a mérhető 1-10%-on maradni. .
liberálzöld.
2016. május 01. 08:49
Jó eséllyel be fog következni az, amitől a PDSZ tart. Amíg a pedagógus tásdalom ilyen szinten gerinctelen és megosztott, addig az Orbáni arrogancia tort ül.
Vén Csataló
2016. április 30. 22:54
Mégiscsak skandallum, hogy egy államnak, azon belül egy nem-libsi kormánynak oktatáspolitikája merészel lenni!!! Hát hogy? Hogy merészelnek ezek beleugatni az örökös libsi hitbizonány oktatásügybe? He?
Wendriner
2016. április 30. 20:22
Mitől tart a Pedofil Demagógok Szervezete?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!